Tonerji

Ko pomislite na tiskanje, vas gotovo prime glavobol ob misli na vse te stroške. V primeru večje pisarne namreč tiskanje golta gore papirja, kartuše in tonerji pa po tekočem traku romajo v smeti. Pa ste vedeli, da si lahko prihranite velik del stroškov? Povedali vam bomo trik, kako lahko z tonerji prihranite več kot polovico vseh stroškov. Je to sploh mogoče? Seveda je, le berite naprej.

Tonerji so namreč sestavljeni največ iz trdnih kosov, to je plastičnega ohišja in kovinskih delov, kot so šobe, vijaki in vsa ta šara. Dejstvo je, da dejanski potrošni del, toner oziroma fini prašek, ki se porablja za tiskanje, predstavlja zanemarljiv del tonerja. Tonerji so tako v večjem delu neizkoriščeni, v nekaterih primerih kar 97% odstotkov, potem pa postanejo neuporabni in romajo naravnost v koš. To je tako, kot da bi avto romal v koš takoj, ko bi zmanjkalo goriva. To je naravnost trapasto, pravite. Veste kaj, proizvajalci se strinjajo z vami.

Sedaj vam bomo zaupali trik. Ti tonerji so namreč obnovljivi. Tako je, odpadne tonerje lahko obnovite in usposobite za ponovno rabo. Tonerji se obnovijo, zamenjajo se obrabljeni deli, napolni se toner in že je dober kot nov. Če je pravilno obnovljen, je toner ravno tako dober za tiskanje kot povsem novi tonerji, pri tem pa si prihranite ogromne vsote denarja, če obnovite vse tonerje, ki jih porabite v vaši pisarni.

Naj vaša pisarna ne bo več pokopališče za tonerje. Obnovljivi in obnovljeni tonerji vam bodo prihranili velike stroške, poleg tega pa lahko na vrata svoje pisarne nalepite nalepko “ekološko zavedni”, ker se ti tonerji ne bodo valjali po kakšnem odpadu. Le tako naprej!