3d modeliranje vam omogoča različne možnosti ustvarjanja

Danes lahko s pomočjo 3d tiskanja ustvarjamo praktično vse mogoče predmete, ki si jih zaželimo. Seveda smo pri tem nekoliko omejeni z izbiro 3d tiskalnika in s tem posledično izbire primerne tehnologije tiskanja. Ne glede na to, za katero tehnologijo se bomo odločili, je osnova vsakemu tovrstnemu tiskanju 3d modeliranje.

Kot že samo ime pove, je za 3d model značilno, da je opredeljen s tremi dimenzijami. Še nedolgo nazaj si niti v sanjah nismo mislili, da bi si lahko sami natisnili na primer ovitek za naš mobilni telefon. Danes je situacija popolnoma drugačna in s primerno programsko opremo je tudi to izvedljivo.

 

Programska oprema nam omogoča številne prilagoditve izdelka

3d modeliranje omogoča, da naš predmet s pomočjo ustrezne programske opreme računalniško oblikujemo, nato pa ga 3d tiskalnik natisne v željeni obliki. 3d tiskalniki pretvorijo virtualne 3d modele v fizične predmete z različnimi postopki nanašanja materiala. Pri tem imamo nešteto možnosti prilagajanja v primeru, da nam izdelek ni všeč.

Programska oprema za 3d modeliranje se med seboj zelo razlikuje. Izbira je odvisna predvsem od njene zahtevnosti in stopnje našega predznanja. Za neke osnovne oblike nam zadostuje že osnovna programska oprema, medtem ko je za zahtevnejše potrebno imeti tudi zahtevnejšo programsko opremo.

 

Z osnovnimi programi lahko sami oblikujemo različne predmete

3d modeliranja se lahko lotimo tudi sami. Predvsem osnovni programi ne zahtevajo veliko znanja, ampak le veliko mero potrpežljivosti in želje po učenju novega. S priloženimi navodili tako lahko tudi sami oblikujete željeni predmet.

Če pa so vaše potrebe večje in bolj zahtevne, potem vam svetujemo, da si poiščete izbranega ponudnika tovrstnih storitev. Le ta vam bo ponudil ustrezno strokovno pomoč pri realizaciji vaše ideje. S skupnimi močni boste poiskali najbolj primerno rešitev, zato ni strahu, da na koncu ne bi bili zadovoljni z rezultatom.