Lesena hiška za punčke res le za punčke

Otroci se izjemno radi igrajo. Pri tem jih je treba spodbujati, saj igra ni namenjena le kratkočasenju. S pomočjo igranja se otroci čustveno razvijajo, saj jim igra omogoča izražanje zavestnih in nezavestnih izkušenj, seveda v povezavi z otrokovimi čustvi, kako vidi dogodke v svojem življenju, vedenje drugih in tako dalje. Kljub temu da živimo v modernih časih, so še vedno razlike med punčkami in fantki, ko gre za stvari, namenjene otrokom. V ponudbi so igrače za fantke in igrače za punčke, na primer lesena hiška za punčke. Po navadi starši za fantka hiške za punčke ne bodo kupili, naj so še tako napredni.

lesena hiška za punčke

Lesena hiška za punčke za kakovostno igro

Starši bi morali poskrbeti, da ima njihov otrok dovolj časa za igranje, in to zunaj in znotraj. Igranje je navsezadnje bolje, kot da otrok preživi preveč časa pred televizijskim ekranom. Zagotovo ste že slišali, da preveč časa, preživetega ob buljenju v televizijski zaslon, ne spodbuja prav veliko razmišljanja. Punčke so se že od nekdaj z veseljem igrale s punčkami in barbikami ter se med igro pretvarjale, da so barbika ali njena stilistka, ali da so punčke njihovi otroci. Starši torej ne bodo zgrešili, če svoji hčerkici kupijo darilo lesena hiška za punčke. Slednja je prava miniaturna hiška. Punčko bo lesena hiška za punčke razvedrila in jo vabila k igranju ter s tem h kakovostnem preživljanju prostega časa.

Lesena hiška za punčke kot prava hiška

Za deklice, stare vsaj tri leta, je primerna in čudovita igrača lesena hiška za punčke. Lesena hiška je prava miniaturna različica hiše, saj je razdeljena na nadstropja in napolnjena z manjšimi različicami pohištva, opremljena je z vrati in streho. Določena lesena hiška za punčke se lahko celo sestavi. Ob sestavljanju bo deklica vadila svojo sposobnost razmišljanja in prostorske razporeditve. Material, iz katerega je izdelana, je kakovosten in trpežen les. Slednji je fino poliran. Zato je lesena hiška za punčke otroku prijazna. Hiška je primerno velika, da vanjo lahko sežejo drobne otroške ročice in vanjo zlagajo stvari ali jih prestavljajo.