Mesečni horoskop

Mesečni horoskop je priljubljena rubrika v mnogih medijih, tako časopisih kot revijah. Beseda “horoskop” pomeni “kazalec ure” in predstavlja zemljevid oziroma diagram astroloških znamenj, s katerimi se ukvarja veda astrologije. Po astrologiji ljudje, rojeni pod določenim astrološkim znamenjem, kažejo določene lastnosti; na podlagi tega astrološkega znamenja je tudi mogoče do neke mere ugotoviti osebnost neke osebe in celo do neke mere napovedati miselno in telesno stanje te osebe.
Tako izurjeni astrologi lahko izdelajo mesečni horoskop na podlagi stanja astroloških znamenj in pomembnih dejavnikov, kot so Sonce, Venera, Mars in druga nebeška telesa. Horoskop je torej nekakšen vodič, ki do neke mere napove težavna ali uspešna obdobja v človekovemu življenju (za področja zdravje, delo, ljubezen, sreča,…). Obstaja več vrst horoskopa, in sicer rojstni horoskop, ki velja za celotno življenje, dnevni horoskop, ki se osredotoči na stanje v enem dnevu, tedenski horoskop, ki zajame cel teden in nazadnje mesečni horoskop, ki poda napovedi za cel mesec.
Veliko ljudi upošteva mesečni horoskop pri načrtovanju dogodkov, potovanj, dopustov itd., v tveganih obdobjih tvegajo manj in v uspešnih obdobjih se bolj potrudijo. Nekateri gredo celo dlje in se zgledujejo po horoskopu celo pri pomembnih odločitvah, kot so poslovno, družinsko, zdravstveno življenje, pa tudi ljubezen.
Pri tem se je treba zavedati, da je mesečni horoskop zgolj vodič in ni nikoli točen. Horoskop je navsezadnje le kazalo, ki približno kaže neko stanje in tako služi kot namig. Na naša življenja namreč vpliva vse preveč dejavnikov, da bi se lahko zanašali samo na horoskop. Vseeno pa je horoskop zanimivo branje in lahko veliko pomaga pri urejanju naših življenj. Vsaj vsakdan si lahko poživimo z branjem horoskopa in ugotovitvami, da se marsikaj prebranega vendarle ujema z našimi izkušnjami.