Prodaja pustnih kostumov in drugih sezonskih izdelkov

Nekatere stvari se dobro prodajajo skozi celo leto in tisti, ki prodajajo takšne izdelke imajo precejšnjo srečo, saj je njihov zaslužek enakomerno razdeljen skozi celo leto. Precej drugačna zgodba pa so pustni kostumi in še nekateri drugi izdelki, ki jih je sicer le nekaj. Poleg kostumov so najbolj tipična še kakšna novoletna darila, gume, kopalke in podobne stvari.

Če tudi vi prodajate stvari, kot so pustni kostumi in imate večino obiskovalcev na strani le v točno določenem mesecu ali še krajšem časovnem obdobju, poskrbite za nekaj osnovnih stvari, ki lahko v precejšnji meri vplivajo na uspešnost vašega poslovanja.

Predvsem pravočasna izvedba vseh prodajnih in ob prodajnih akcij je nujna. V mojem primeru je dvo-tedenska zamuda lahko razlog za popolnoma neuspešno leto, če začnem s promocijo prepozno in ne ujamem glavnega vala nakupovalcev, ki je skoncentriran v zadnji mesec pred pustom.

Izvedba vseh procesov pa se začne že veliko prej, najbolje, da že vsaj tri mesece ali še več pred začetkom začnete razmišljati o možnostih.
Tudi video reklama je lahko uspešen način promocije. Kako smo to izvedli pri kostumih, si poglejte na Youtube-u (vpišite pustni kostumi).