Pvc okna nam nudijo topel dom

Če v današnjem času kupujemo novo obliko oken, moramo kupiti dobra in kvalitetna. Vsaka vrsta oken današnjega časa je sodobna in nam nudi veliko več.

Kvalitetna PVC okna imajo danes že šest komorni profil. Če se odločimo za dodatno ojačitev, lahko dobimo sedem komorni profil, ki nam omogoči še dodatno in veliko boljšo toplotno izolacijo. Če pa imajo še dodatno srednje tesnilo, nam okno nudi zaščito v primeru močnih nalivov in močnih vetrov. Če želimo še boljšo toplotno in zvočno izolacijo, se lahko odločimo za debelejša stekla do 43mm. Sodobni profili nam omogočajo vgraditev različnih debelin stekel.  Zato lahko različne debeline in tudi različno število stekel vgradimo v lesena ali v PVC okna. Velikokrat razmišljamo ali naj kupimo lesena ali PVC okna in pozabimo, da imajo odločilno vlogo za izolacijo prav stekla. Če želimo imeti majhno izgubo toplote na kritičnih mestih, se lahko odločimo za posebno oblikovana zasteklenitvene letvice.Okno s trojnim steklom

Ugodna ponudba kvalitetnih oken je res velika in se sprašujemo kako naj pridemo do teh informacij. Danes imajo vsi proizvajalci, ki veliko dajo na svoje kupce zelo kvalitetno izdelane spletne strani s pomočjo katerih pridemo do vseh informacij, kaj nam  okna nudijo ne glede na material iz katerega so okvirji narejeni.

Poleg naše odločitve iz katerega materiala jih bomo kupile, je zelo pomembna montaža oken. Vse prednosti, ki jih imajo lesene ali pa takšna iz umetnih mas se lahko izgubijo s slabo in nekakovostno montažo. Pozanimati se moramo kdo nam jih bo montiral. Danes se malo uporablja klasično montažo. Odločajo se za posebno RAL montažo. Notranja stran oken je paro nepropustna. Spoj med oknom in zidom mora biti zatesnjen in ustrezati mora vsem zahtevam.
Lahko povzamemo, da so PVC okna nove generacije s tri slojno zasteklitvijo in imajo dolgo življenjsko dobo in  investicija v kvaliteto se v par letih izplača. Kvalitetna vrsta oken ima zelo dolgo življenjsko dobo.

Če smo neodločni katera vrsto izbrati, ali lesena, ker prisegamo na naravne materiale in smo še vedno mnenja, da so bolj kvalitetna, ali pa kakšna iz umetnih materialov, to so tako imenovana PVC okna, ker potrebujejo veliko manj vzdrževanja, ne bomo nikoli zgrešili. Danes so lesena in PVC okna zelo kakovostna z dolgo življenjsko dobo.