Ali kreme za odpravo celulita delujejo?

Vsako leto, ko je poletje tik pred vrati, se na naših televizijskih zaslonih že začenjajo pojavljati različne reklame, v katerih obljubljajo, da se bomo s pomočjo krem znebili celulita. In to še ni vse, obljubljajo tudi, da bo celulit izginil skoraj da čez noč. Zakaj celulit nastaja si preberite na http://www.zicer.com/vzroki-nastajanja-celulita/.

Verjetno je ni ženske na planetu, ki še ne bi poizkusila odpraviti celulit, s pomočjo tako imenovanih anticelulitnih krem. Pa je kateri že uspelo? Bolj kot ne verjamem, da takšne kreme ne delujejo oz. delujejo samo toliko, kolikor si lahko pomagamo z vsakodnevno masažo tistega dela telesa, na katerem se nahaja celulit.
Če bi bila odprava celulita tako enostavno, potem bi se vse ženske sprehajale naokoli brez pomarančaste kože. Pa vsi vemo, da temu ni tako. Odprava celulita je za ženske ena najtežjih nadlog, za katere je treba še kako garati, če se ga želijo vsaj delno znebiti.

Če se odločimo premagati celulit, to za nas pomeni, da se bomo morali začeti ukvarjati s športom, in sicer vsaj tri krat na teden, popiti čim več vode ali katere druge nesladkane pijače, kot je na primer čaj, masirati prizadete dele telesa in se začeti zdravo prehranjevati. Zdravo prehranjevanje pomeni, da zaužijemo od pet do šest manjših obrokov dnevno, ti obroki pa ne smejo biti mastni oziroma kar se da najmanj mastni in morajo seveda vsebovati čim več sadja in zelenjave.