Ali se zavedate vseh pasti pri nakupu hiše?

Najbrž ne – če je namreč še niste kupovali, se tudi ne morate popolnoma zavedati, kaj vse so lahko težave, pri nakupu le – te. Nepremičnine so namreč lahko izjemno tvegane, sploh če jim ne posvetimo dovolj časa in preverimo vse njihove možne napake. Pomembno je poleg vsega tudi to, da preverimo kdo so investitorji, sploh pri novogradnjah, ko vam mnogi zagotavljajo, da so njihovi nakupi mnogo varnejši. To seveda ni nujno res, saj lahko ima prav tako kot starejše nepremičnine tudi novogradnja napake, ki jih seveda ne smemo spregledati. Sploh pa je pomembno, da investitorjem ne zaupamo preveč, saj obstaja možnost, da se želijo izogniti zapletom in zato iščejo načine izognitev odprave napak.

Velik pomen je tudi v hitenju kupovanja nepremičnine – saj ste že slišali pregovor; počasi se daleč pride. Čeprav imate morda občutek, da je ta hiša prava za vas in da boljše ne boste našli, se to raje vprašajte še enkrat – včasih lahko namreč zaradi tega spregledamo očitne napake in jih nato plačujemo še dolgo časa. Nepremičnine se prav tako nenehno izmenjujejo in pojavljajo se vedno nove ponudbe, zato nikar ne prehitevajte in se pred nakupom resnično dobro prepričajte, da ste naredili pravo odločitev.

In potem še občutek, da hiše morda nebi smeli kupiti, pa naj bo to strah zaradi odplačevanja kredita ali kaj drugega. Vsekakor je, ko ste popolnoma odločeni in ste o tej hiši raziskali vse, prisoten strah pred določenimi dejavniki, a na koncu koncev bo ta hiša popolnoma vaša – ne boste več odplačevali najemnine, imeli boste prostor zase in občutek varnosti. Pomislite v tem smislu – čeprav imate nepremičnino kupljeno z kreditom, bo ta, ko ga odplačate vaša, medtem ko boste najemnino plačevali celo življenje, hiša ali stanovanje pa nikoli ne bosta v vaši lasti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja