Bazeni in čistilne naprave

Če se odločimo za bazen, moramo razmišljati tudi o čistilni napravi. Čistilna naprava nam omogoči, da je voda čista in bistra. V strojnici moramo imeti filter. Krožiti mora voda skozi filter in se prečiščena vrniti v bazen. Poznamo skimmerski in prelivni bazen.

Skimmerji so elementi, ki iz vodne površine zajemajo vodo. Nameščeni so na rob vodne gladine. Posnamejo plavajočo nesnago. Koliko skimmerjev postavimo je odvisno od velikosti in oblike bazena. Pri manjši je dovolj, če postavimo enega.

Bazeni s prelivnim kanalom.

Prelivnih kanalov je lahko več vrst. Bazen ima lahko prelivni kanal na eni stranici, lahko je pa nameščen preko celotnega bazena. Lahko je viden ali pa skrit. Prelivni bazeni so zahtevnejši za gradnjo, so cenovno dražji, zahteva večjo strojnico, dezinfekcija vode je veliko bolj zahtevna in še marsikaj bi lahko našteli.

Če želimo sami zgraditi čistilno napravo je veliko bolj enostavno zgraditi skimmerski bazen. Je veliko cenejši, zelo enostaven za gradnjo. Strojnica ni velika. Primeren je le za družinski bazen in ne za javno uporabo.

Pozanimati se moramo za cenik bazenov. Danes ima vsak ponudnik oziroma prodajalec svojo spletno stran z vsemi podrobnimi informacijami. Kupec lahko dobi vse informacije še preden se odloči za nakup. Ponudba je zelo velika in ni potrebno, da potuješ od enega prodajalca do drugega. Dovolj je, da si vzameš nekaj časa in se usedeš pred računalnik. S pomočjo različnih spletnih strani bomo v zelo kratkem času prišli do vseh informacij.

V današnjem času so zelo iskani montažni vgradni bazeni

, ker jih je zelo enostavno montirati in so tudi cenovno zelo dostopni. Je hitro montiran in, če ga ne želimo več, ga lahko tudi brez posebnih gradbenih del hitro demontiramo. Zelo pomembno je, kaj si želimo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja