BB krema, trije izdelki v enem

Ni dolgo nazaj, ko je BB krema obnorela svet in se kot nepogrešljiv lepotni pripomoček znašla med kozmetiko skoraj vsake ženske. Gre za produkt korejske lepotne industrije, ki v zadnjem času postaja vedno bolj priljubljena tukaj pri nas oz. na zahodu. Ob vsej poplavi kozmetičnih izdelkov in lepotnih ritualov priljubljenost tega izdelka ne preseneča. Ne samo, da deluje kot puder in skrbi za zakrivanje manjših pomanjkljivosti, ima tudi vse karakteristike vlažilnega seruma, negovalne kreme in zaščite pred soncem. Lahko bi rekli, da gre za ličilo in negovalni izdelek v enem, ki ne prihrani samo vašega denarja, temveč tudi čas, ki ga namenite negi kože.

Kaj je BB krema?

Na kratko bi lahko rekli, da je gre za troje v enem: puder, vlažilni izdelek za obraz in zaščita pred soncem. Je alternativa prekrivnim kozmetičnim izdelkom kot so na primer pudri in podlage, ki poleg tega koži nudi še nego in zaščito. V primerjavi s pudri ima slabšo prekrivnost, po drugi strani pa je ta ravno dovolj dobra, da prekrije nepravilnosti in koži še vedno daje naraven videz. Poleg tega je BB krema veliko bolj prijazna do kože, saj ji nudi potrebno hidracijo in zaščito pred soncem. Edina slabost  je pomanjkljivost barvnih odtenkov. Ponavadi so na voljo v dveh ali treh odtenkih za svetlo, srednjo in temno kožo.

Poleg osnovnih sestavin so tukaj še dodatki in izboljšave

Če v vročih poletnih mesecih vaš tretma za nego obraza obsega nanos vlažilnega sredstva, kreme za sončenje in podlage, nudi BB krema vse to v enem izdelku. To je le osnova, ki jo ima vsaka BB krema, potem pa so še drugi dodatki kot je formula za boljšo obstojnost, anti-age dodatki, zeliščne sestavine za boljšo učinkovitost … Ko jo boste enkrat poskusili, bo postala del vašega vsakodnevnega lepotnega rituala. Pri izbiri zato dajte prednost kakovosti. Ko gre za nego kože, vedno izberite kozmetiko priznanih znamk, ki so dermatološko testirane in prilagojene posameznim tipom kože, njihovo učinkovitost pa potrjujejo številne uporabnice.