Carcassonne igra velja za pravo klasiko med družabnimi igrami

Ponudba različnih družabnih iger je danes izjemno pestra. Na voljo so nam klasične družabne igre, ki smo jih igrali skupaj z našimi starši, in tiste nekoliko sodobnejše, ki nas razveseljujejo v zadnjih dveh desetletjih. Med njimi je izjemno priljubljena tudi Carcassonne igra, ki jo uvrščamo med strateške družabne igre.

Te so med ljubitelji družabnih iger vedno bolj razširjene, saj se z njihovim igranjem učijo različnih strategij. Zato potek igre nikoli ni enak prejšnjemu in vsakokrat predstavlja nov izziv. In enako lahko trdimo tudi za Carcassonne igro, ki ni zaman ena od najbolj prepoznavnih družabnih iger.

Kako poteka Carcassonne igra?

Glavni cilj Carcassonne igre je v tem, da igralci postavljajo ploščice in s tem počasi gradijo pokrajino francoskega mesta Carcassonne. Igralci ploščice vlečejo in jih polagajo k drugim ploščicam tako, da se njihove stranice ujemajo. Toda Carcassonne igra se s tem še ne konča.

Na ploščicah so mesta, samostani, travniki in ceste. Naloga igralcev je, da na njih postavijo tudi svoje igralne figure v obliki človeka, ki predstavljajo roparja, meniha, viteza in kmeta. Pri tem je potrebno dobro razmisliti, kam jih bomo postavili, saj je od tega odvisen potek igre in končno število točk. Zmagovalec je seveda tisti igralec, ki zbere največje število točk.

Preprosta pravila Carcassonne igre poskrbijo za veliko izzivov in majhnih dilem

Za razliko od drugih strateških družabnih iger, ko je potrebno ogromno truda vložiti v pravilno razumevanje pravil, pa je s tega vidika Carcassonne igra popolnoma drugačna. Pravila se razložijo v manj kot minuti in z vsakim igranjem se naučite nekaj novega.

Carcassonne igra je izšla že leta 2000 in je od tedaj osvojila kar nekaj nagrad za najboljšo družinsko igro. Od tedaj je postala priljubljena tako med mladimi kot tudi med starimi, zato z njenim nakupom nikakor ne morete zgrešiti.