Cene nepremičnin

Na Hrvaškem so realizirane cene za tretjino nižje od oglaševanih. Po pregledu stanja hrvaškega nepremičninskega trga v jeseni, smo ugotovili, da prodajne cene stagnirajo, prodaja nepremičnin pa je manjša za polovico. V oktobru so cene ostale skoraj na istem nivoju kot v septembru. Na letošnji ravni pa so cene padle za 8,8 odstotka.

Analiza cen po posameznem hrvaškem mestu kaže, da so nepremičnine še naprej najcenejše v Osijeku, v katerem je povprečna cena kvadratnega metra 1.239 EUR. Nekoliko dražji je Pulj s ceno 1.495 EUR na kvadratni meter. Na zlati sredini sta Zadar s 1.753 EUR na kvadratni meter in Reka s 1.780 EUR. Pod mejo 2.000 EUR na kvadratni meter stanovanjske površine je še vedno Zagreb, kjer je povprečna cena 1.919 EUR. Še vedno sta najdražji mesti Split z 2.167 EUR in Dubrovnik, kjer dosega cena kvadratnega metra stanovanjske površine 3.274 EUR.

Oglaševane cene nepremičnin niso odraz resničnega stanja na nepremičninskem trgu. Realizirane cene na hrvaškem trgu so praviloma za od 20 do 30 odstotkov nižje od oglaševanih.

Vas zanimajo nepremičnine v Črni gori?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja