Cenik računovodskih storitev je lahko izredno različen med podjetji

Na veliko srečo kupcev danes skoraj da v vsaki panogi velja, da je konkurenca izredno velika. Za računovodstvo pa lahko to še posebej rečemo, saj lahko skoraj da v vsaki vasi najdemo kakega računovodjo, da o večjih mestih, kjer se dobi tiste prave ponudnike, ki znajo tudi veliko in dobro svetovati, sploh ne govorimo. Jasno pa je, da je posledično tudi cena med posameznimi ponudniki različna. Tako je cenik računovodskih storitev odvisen ne samo od kraja do kraja, temveč tudi od ponudnika do ponudnika.

Cenik računovodskih storitev Moje računovodstvo določa na podlagi tega, ali naročnik uporablja program Pantheon ali ne, hkrati pa tudi, kako velik je naročnik. Pod velikost se predvsem smatra število izdanih in prejetih računov na letni osnovi in tudi število zaposlenih oz. število ljudi, ki delajo bodisi na avtorsko pogodbo, bodisi pa na študentsko napotnico ali podjemno pogodbo. V kolikor naročnik uporablja Pantheon in ima do 5 zaposlenih oseb oz. oseb, ki delajo preko katerega drugega pogodbenega razmerja, določa cenik računovodskih storitev Moje računovodstvo na nizki ravni. Govorimo do največ 350 € mesečno. V nasprotnem primeru pa je cenik računovodskih storitev jasno višji.

Povsem drugačno logiko pa ima jasno kak drug ponudnik, ki cenik računovodskih storitev določa na povsem drugačni osnovi, če želite jasno priti do čim nižje cene. V kolikor pa vam cenik računovodskih storitev ni toliko pomemben in dajete poudarek bolj na kakovost, pa nikakor lokalni ponudniki niso prav preveč dobra rešitev, saj nimajo prave konkurence in se zato tudi ne izobražujejo najbolj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja