Dodatna oprema za IR ogrevanje

Ogrevanje z IR paneli je nadvse priljubljena opcija ravno zaradi tega, ker gre za povsem preprost in zelo učinkovit sistem. Potrebujemo le nekaj panelov in električno energijo, in že se lahko zadovoljivo ogrevamo v vseh vrstah prostorov. Če upoštevamo, da so IR grelni paneli cenovno ugodni, celoten sistem pa za delovanje izkorišča prav tako ugodno električno energijo, so glavne prednosti že povsem jasne. Ta enostaven sistem pa lahko še obogatimo in mu dodamo nekatere dodatne funkcionalnosti, če uporabimo pravo opremo.

Termostat

Ena izmed ključnih komponent v sistemu ogrevanja z IR paneli je gotovo termostat. Ta omogoča nadzor nad ogrevanjem in upravljanje temperatur. Z dobrim termostatom se bo IR ogrevanje izkazalo za zares učinkovito, saj lahko docela optimiziramo izkoristek grelnih elementov.

IR grelni paneliNa voljo so različni termostati, tako analogni kot digitalni. Osnovni izdelki s tega področja omogočajo le prilagajanje temperature, torej nadzirajo zmogljivost delovanja panelov. Takšni termostati prikazujejo vsaj želeno temperaturo, medtem ko ponujajo naprednejši izdelki še veliko več informacij in dodatne funkcionalnosti. IR ogrevanje lahko do potankosti prilagodimo, nadzorujemo različne skupine panelov, če je termostat dovolj pameten mu lahko celo prepustimo popoln nadzor. Tako bodo IR grelni paneli najbolje izkoriščeni, uporaba pa bo najbolj enostavna. Ponudbe je med termostati ogromno, lahko si privoščimo razne bombončke, kot so oddaljeno upravljanje, samodejno delovanje, prikaz raznih informacij …

Druga oprema

Med dodatno opremo pri tej vrsti ogrevanja lahko štejemo še razna stojala. IR grelni paneli se običajno namestijo na nosilce na steni ali stropu, lahko pa z uporabo pravega stojala grelna telesa namestimo tudi drugam. Med drugim so na voljo tudi mobilna stojala, ki omogočajo zelo enostavno prilagajanje pozicije IR panelov.

Nekateri pripomočki lahko funkcionalnost panelov še razširijo. IR grelni paneli lahko na primer služijo kot obešala za brisače, če jih opremimo s pravim dodatkom. Na voljo je še več podobnih rešitev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja