Fitnes naprave za trebušne mišice so praviloma le klopi

Tako predstavnice ženskega spola kot predstavniki moškega spola si vsi nekako potiho želimo, da bi imeli čim lepše izoblikovane trebušne mišice. Ženske imajo že po strukturi telesa nekako težave z nabiranjem maščobe okoli pasu in si želijo, da bi imele čim bolj raven trebuh, moški po drugi strani pa imajo ravno tako težave z nabiranjem maščobe, vendar pa si želijo, da bi imeli t. i. six pack celo, ne da bi bil trebuh čim bolj raven.

Vaje na fitnes napraviPri tem lahko pomagajo zgolj fitnes naprave za trebušne mišice, ki so praviloma klopi z različnimi nakloni. Res je, da fitnes naprave za trebušne mišice niso potrebne, če pa lahko trebušnjake izvajamo doma na tleh. Vendar pomislite hkrati tudi na svoj hrbet, ki pa je pravzaprav še veliko bolj pomemben kot sam izgled. Hrbet pri trebušnjakih zelo trpi.

Trtica je pri trebušnjakih na tleh izpostavljena trdi površini, kar vsekakor vsakega boli in sicer na kratki rok ni nevarno, če pa to dnevno ponavljate, pa vsekakor tudi za trtico to ni dobro. Hkrati pa so tudi mišice v križu in celotnem hrbtu preveč izpostavljene in trpijo in prej ali slej pride do bolečin, če ne uporabljate fitnes naprave za namen izvajanja trebušnjakov.

Fitnes naprave za to vrsto vadbe niso samo ene in edine, na voljo jih je več, s čimer je tudi zahtevnost vadbe različna. Morda so fitnes naprave za izvajanje trebušnjakov v obliki klopi še najboljša rešitev, saj lahko menjate naklon in s tem spreminjate težavnost vadbe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja