Ideje tujega poslovneža o gradnji stanovanj

V svojem poklicu se srečujem s številnimi poslovneži. Imajo raznorazne ideje, od ustanavljanja podjetji za prodajo, do marketinških in gradbenih podjetij. A pred kratkim sem naletela na zgodbo nekega tujega poslovneža. Prihajal je iz Indije, a je imel kar precej pod palcem. V Ljubljano je sprva prišel kot turist, a se je v mesto popolnoma zaljubil. Všeč mu je bila arhitektura, zeleno okolje in prijazni ljudje. Prišel je še večkrat na obisk in postala mu je všeč celotna Slovenija. Razmišljal je o tem, da bi se preselil sem. V Ljubljani bi rad živel vsaj nekaj mesecev na leto, predvsem spomladi ali jeseni. Zgradil bi si svoj drugi dom. A v vsej svoji poslovni žilici, si seveda ne bi gradil le lastnega doma. Gradil bi stanovanjski kompleks, ki bi ga poimenoval Stanovanja Ljubljana. Šlo bi za luksuzna stanovanja, namenjena takšnim poslovnežem kot je on.

Stanovanja Ljubljana z dodatnimi storitvami

StanovanjeČe prav pomislim, mi je ideja zelo všeč. Takšnega stanovanjskega kompleksa, kot bi bila »stanovanja Ljubljana« namreč res ne premoremo. Šlo bi za prestižna stanovanja, ki bi jih imeli poslovneži in drugi veljaki kot svoj drugi dom. Indijski poslovnež je svojo idejo predstavil med kolegi. Šlo bi za približno 10 stanovanj različnih velikosti. Skupni imenovalec bi bil, da so to prestižna stanovanja za tuje poslovneže.

Stanovanja Ljubljana bi imela 24-urno varovanje in oskrbo okolice ter stanovanj v času odsotnosti lastnikov. Poleg tega, bi bile stanovalcem omogočene tudi druge storitve na domu. Na voljo bi bilo čiščenje, likanje, frizer in šofer. Pa še nekatere druge storitve, kot je na primer dostava hrane na dom ali celo osebni kuhar ter šolanje za otroke na domu. Ideja je pravzaprav res osupljiva, saj česa takega na ljubljanskem stanovanjskem trgu še ni.

Ideja je žal ostala le na papirju

Žal se ideja indijskega poslovneža o stanovanjih Ljubljana še ni uresničila, a na trgu je vseeno dostopnih kar nekaj luksuznih nepremičnin za petične goste. Izbirajo lahko med vilami, nadstandardnimi stanovanji, varovanimi hišami itd. Le dobro se je potrebno pozanimati in za skoraj vsakega se lahko kaj najde.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja