Inštrukcije fizike za vsakogar izmed nas

Fizika zagotovo velja za enega od manj priljubljenih predmetov. Nekaterim se ta predmet zameri že v osnovni šoli, spet drugi se s težavami s tega področja srečajo v srednji šoli. Kakor koli že, večina otrok ne mara fizike, ker je ne razumejo povsem. Posledično pa so priljubljena storitev inštrukcije fizike, za katero se odločijo mnogi od učencev.

Kdaj je pravi čas za inštrukcije fizike?

Ljudje smo si med seboj izjemno različni. Tudi naša reakcija ob čem je seveda različna. Nekateri se na primer za inštrukcije iz določenega predmeta odločijo takoj, ko imajo težave z njim, spet drugi čakajo na čisto zadnjo priložnost. Kateri od njih imajo prav? Težko rečemo ter sodimo. Strokovnjaki pa so vsekakor mnenja, da je bolje z inštrukcijami začeti, ko se nam pojavijo prve večje težave, mimo ali iz katerih sami ne bi mogli priplezati. Če se bomo za inštrukcije namreč odločili pravi čas, potem je velika verjetnost, da bodo težave hitro izginile in nam mogoče v nadaljevanju ne bo potrebno več najeti tovrstnih storitev.

Inštrukcije fizike so lahko individualne ali skupinske

Ko se torej odločimo za inštrukcije fizike v Ljubljani, se je seveda potrebno razjasniti, ali se bomo učili v skupini ali pa individualno. Odločitev je seveda naša stran, zavedati pa se moramo, da so individualne inštrukcije dražje od skupinskih. Je pa res, da se na individualnih inštrukcijah posvetijo samo nam in našim vprašanjem. Velika večina ljudi pa po raziskavah se še vedno najraje uči v skupinah, zato so skupinske inštrukcije veliko bolj priljubljene kot pa individualne, čeprav se tudi za te odloča vedno več ljudi.

Fizika pri dodatnem ali dopolnilnem pouku

Za šolski sistem je značilno, da že dolgo časa uvaja dodatni ter tudi dopolnilni pouk iz posameznih predmetov, tudi iz fizike. Dodatni pouk je ponavadi namenjen boljšim učencem, dopolnilni pa slabšem. Tudi to je ena od oblik, ki tako kot inštrukcije lahko pripomorejo k boljšim ocenam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja