Inštrukcije šolskih predmetov

Šolski predmeti naj bi po besedah učencev postajali vedno težji. Ali je to res ali ne, ne morem soditi, vem pa, da je za šolski učni načrt vedno manj časa, zato učitelji hitijo in se velikokrat zgodi, da učenci snovi ne razumejo najbolje. To je seveda odvisno od več dejavnikov, tudi od tega kako so učitelji sposobni snov razložiti, in tega kako dojemljivi so učenci. Ne glede na to ali gre za inštrukcije kemije, fizike, matematike ali pa slovenščine, inštruktorji, ki te predmete obvladajo so vam lahko v veliko pomoč pri napredovanju vašega znanja. Veliko ljudi ima do inštrukcij še vedno predsodke, češ, da so potuha. S tem se nikakor ne strinjam, saj nekateri učitelji enostavno niso za ta poklic in učencem niso sposobni korektno predstaviti snovi, ki jo učijo, način predstavljanja snovi pa mora obenem biti tudi zanimiv za učence.

Seveda sem mnenja, da bi učenci morali poslušati predmete in tudi sami opraviti delo, ki jim je v šoli naloženo, brez tega rezultatov ne bo. Tudi inštrukcije ne potekajo vsak dan, recimo z inštruktorjem se dobite enkrat ali dvakrat tedensko, po koncu seanse, če temu lahko tako rečem, pa vam bo inštruktor dal tudi domačo nalogo, ki jo boste do naslednjega snidenja morali opraviti, nato pa jo bosta skupaj pregledala. Učenec lahko na tak način pridobi tudi veliko etike do dela, če mu jo je prej primanjkovalo, sploh če bo za inštrukcije plačeval sam.

V Sloveniji je na voljo veliko centrov za inštrukcije in individualnih inštruktorjev, ki vam te tipe učenja nudijo po različnih cenah, zato se splača preveriti ponudbo in izbrati nekoga, ki bo dobro učil, za dobro ceno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja