Izkušenost pri zavarivanju

Zavarivati ne mora vsakdo, ki nima opravljenega vsaj tečaja za zavarivanje. Zavarivanje je postopek pri katerem moramo imeti precej znanja za samostojno delo. To  je nevarno delo, zato moramo imeti ob zavarivanju tudi zaščitno opremo.
Pod obvezno zaščitno opremo pa štejemo: delovno obleko z dolgimi rokavi, usnjen predpasnik, rokavice in zaščitno masko z zatemnjenim steklom. Tu samo za masko lahko dodamo, da je tudi izbira le-te še kako zelo pomembna. Imeti mora namreč ravno pravo vidno polje, o čemer si lahko tudi kaj dodano preberete na tem naslovu: http://www.zicer.com/vidno-polje-varilne-maske/ To opremo mora imeti vsak varilec, ne glede na težavnost zavarivanja. To je lahko preprosto ali zahtevno. To je pa odvisno od zahtevnosti izdelka, ki ga naj bi ga varilec izdelal oziroma oblikoval.
Zavedati se moramo, da je zvarivanje eden najpomembnejših procesov, zato je zarivanje vse bolj donosen posel za varilce ali proizvodnjo. Zavarivanje v avtomobilski industriji pa je dosti bolj zahtevno oziroma pomembno saj morajo biti avti varni. Vsak varilec pa mora imeti narejen tudi izpit iz varstva pri delu preden sploh začne z delom.