Kako izbrati jezikovno šolo?

Pri izbiri jezikovne šole je smiselno poiskati odgovore na spodaj navedena vprašanja.

 • Kakšna priporočila ima jezikovna šola?
  Dobre jezikovne šole običajno objavijo mnenja svojih tečajnikov. Poiščite jih in preberite ter si ustvarite mnenje.
 • Kaj vam priporočajo prijatelji in sodelavci?
  Ko iščete svojo šolo, povprašajte o izkušnjah z učenjem tujih jezikov tudi svoje znance in prijatelje – ljudi, ki jim zaupate. Katero jezikovno šolo vam priporočajo oni? Kje so imeli dobro izkušnjo?
 • Ali vam lokacija šole ustreza?
  Kje boste parkirali? Je šola hitro in enostavno dostopna.
 • Kakšno dodatno ponudbo vam še nudi šola?
  Pogosto imajo tečajniki na voljo možnost izposoje knjig in cd-jev v mini knjižnici, dostop do spletnih portalov z vajami, jamstvo za uspešen zaključek … Preverite te možnosti.
 • Kdo vas bo učil?
  Spoznajte učitelje! V jezikovni šoli se pogovorite se z učiteljem, ki naj vam svetuje, kateri jezikovni tečaj je najprimernejši za vas. Oglejte si gradivo, po katerem se boste učili, poglejte si program vašega tečaja. Šole, ki zaupajo v svoje delo, pripravljajo dneve odprtih vrat z brezplačnimi predstavitvenimi jezikovnimi tečaji. Izkoristite to možnost!
 • Kako vas bodo poučevali?
  Vedno vprašajte, kako vas bodo poučevali. Če vam bodo govorili le o izkušenih profesorjih, majhnih skupinah, zabavnosti – to ni način poučevanja, so le splošne fraze, enake v vseh šolah. Kakšne metode poučevanja imajo, kaj svetujejo svojim tečajnikom … Je na koncu tečaja test? Ga naredijo vsi? Pozor – če je odgovor prijazni da, to ni prednost, ker se bodo razlike v znanju med tečajniki iz stopnje v stopnjo povečevale.
 • In najpomembnejše: vzemite si čas za obisk vsaj dveh šol
  Vzemite si čas za oseben obisk šole. Bodite zahtevna stranka in veliko sprašujte, saj v jezikovni tečaj investirate svoj čas in denar. Obiskovali boste vsaj en tečaj, če boste izbrali dobro, pa precej več.  Najcenejši jezikovni tečaj se lahko izkaže kot najdražji, zato poiščite odgovor na vseh 10 vprašanj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja