Kaj je avtoplin?

Avto plin je mešanica propana in butana, z mednarodno oznako LPG (Liquified Petroleum Gas), uvrščamo med najbolj razširjeno gorivo današnjega časa.  Avto plinske sisteme je mogoče vgraditi v skoraj vsa vozila z bencinskim motorjem, seveda pa je montaža le teh mogoča tudi v avtomobile z dizelskim motorjem. Kliknite na povezavo, če vas zanima predelava avtomobila v pogon na avtoplin. Več na http://www.avtonaplin.si/.

Uporaba avto plina prinaša tudi nekaj dobrih lastnosti. Poleg tega, da je avto plin cenejši od bencine in dizelskega goriva, ni to edina prednost uporabe. Plin manj onesnažuje okolje – saj so izpusti strupenih plinov manjši oz čistejši kot pri bencinskem oz dizelskim motorju, podarja življenjsko dobo motorju, tihi in mirnejši tek motorja, daljša trajnost motornega olja, poraba je približno enaka – lahko pa se malenkost poveča, sicer pa je zelo odvisno od motorja, malenkost se zmanjša tudi moč motorja.

Čeprav z leti je vse več ljudi, ki prehaja z bencinskega oz dizelskega goriva na avto plin, obstaja delež prebivalstva, ki se ne odloča za avto plin prav zaradi nepoznavanja te alternative, zaradi izgube velikega dela prtljažnika ter premajhnega števila plinskih črpalk – ki se le te nahajajo v okolici večjih mest.

Pri pridelavi iz bencinskega pogona na plinski pogon, privarčujemo pri bencinu, a je vzdrževanje za malenkost dražje v primerjavi z bencinskim oz dizelskim motorjem. Dandanes je na trgu veliko ponudnikov, ki predeljujejo avtomobile na plin, zato moramo biti posebej pozorni in raje izbrati tistega ponudnika, ki ponuja original dele s certifikati. O garancijah ter uveljavljanju le teh, pa je najbolje, da se posvetujete na servisnih mestih avtomobilov.

Za več informacij preberite članek o tema kako postaja avtoplin gorivo prihodnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja