Kateri čaj je najbolj primeren za pomiritev?

Stres in psihična napetost največkrat pripeljeta do različnih težav in problemov. Najpogostejše težave so vznemirjenost, razdražljivost, zaskrbljenost in napetost. Za blaženje takšnih težav, je najbolj primeren čaj za pomiritev baldrijan, saj poleg omenjenih težav pomaga tudi pri koncentraciji, kreativnosti, boljšem spominu in tudi povečuje opravilno sposobnost.

Zeliščni čaj baldrijanČaj za pomiritev baldrijan so poznali že stari Grki in Rimljani, ki so ga v glavnem uporabljali pri menstrualnih težavah, prebavnih težavah in bolečinah v želodcu. Danes pa se uporablja tudi zaradi preobremenjenosti oz. izčrpanosti, pri bolečinah v mišicah, občutka tesnobe pri srcu in dušenja, za blaženje prekomernega potenja, kot pomoč pri omotičnosti in slabosti, pri bolečinah v hrbtu in še pri mnogih drugih težavah.

Baldrijan je zelo primeren za stresu najbolj izpostavljene poklice, kot so npr. policist, vojak, zdravnik, učitelj, menedžer, sodnik, psihiater ter za takšne osebe, ki so bili izpostavljeni nekakšni nenadni spremembi, kot npr. ločitev, selitev, izguba službe, ipd. Baldrijan zelo pomirjujoče deluje tudi za ljudi, ki se velikokrat srečajo s takšnimi situacijami, ki jih privedejo do občutka napetosti in živčnosti in / ali razdraženosti.

Baldrijan čaj je tako odličen za pomiritev oz. za psihofizično sprostitev, saj je stres nekaj, kar nas večino spremlja vsak dan. Z izčrpanostjo in nespečnostjo se največkrat srečamo, ko zunanji viri stresa postanejo premočni in jim zato naše telo ne more več ustrezno upirati, kar mnogokrat vodi v nezaželene nočne more in mnoge neprespane noči, s čimer je revitalizacija možganov onemogočena ter se zato vsakodnevni stres samo še bolj krepi iz dneva v dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja