Lesene sestavljanke so zelo primerne za igrače otroke

sestavljanke vlakecOtroci pri svoji igri potrebujejo predvsem poučne in didaktične igrače, saj se z njimi krepi in pospešuje njihov razumski in motorični razvoj. Lesene sestavljanke zagotovo spadajo v to kategorijo, saj je v prvi vrsti les zelo prijazen in topel material, če ga pa še pobarvamo z lepimi in živimi barvami, je pa še posebej prijazen do otrokovega očesa, zaradi česar iz lesa lahko nastanejo zelo primerne didaktične sestavljanke za naše najmlajše. Vsekakor pa te igrače ne smejo imeti ostrih in špičastih delov, saj bi se sicer otrok lahko hitro poškodoval. Zato morajo sestavljanke njihovi oblikovalci zelo previdno in premišljeno izdelati.

 

Lesene sestavljanke kot je npr. leseni vlakec so igrače, ki jih imajo otroci zelo radi, hkrati pa so izrednega pomena za otrokov boljši in hitrejši razvoj

Sestavljanke kot je leseni vlakec so zelo primerne za otroke zato, ker je potrebno iz več delov sestaviti neko celoto. Pri vlakcu vse skupaj izgleda tako, da na osnovo natikamo več drugih elementov različnih oblik in barv. Te sestavljanke pa morajo oblikovalci oz. izdelovalci narediti zelo premišljeno, da so narejene tako, da je možnost samopoškodbe otrok tako rekoč nična. Zato ima ta vlakec palice na katere se natikajo ostali elementi upogljive, da se že pri zgolj malenkost močnejšem pritisku na njih upognejo, zaradi česar se otrok na njih ne more poškodovati.

Zelo primerno pa je, da se na takšne sestavljanke kot je vlakec namesti tudi potnike, ki so lahko različne živalice (npr. medvedki, kužki, mucke, slončki, levi, zebre …), saj se s potniki še dodatno razvija otroški umski in ustvarjalni napredek. Tovrstne in podobne sestavljanke, ki so lahko tudi iz drugih materialov in ne zgolj iz lesa, najdete tudi pri različnih spletnih ponudnikih, tako da te sestavljanke brez težav za svoje najmlajše kupite tudi kar iz udobnega domačega naslonjača in to ob kateri koli uri ter vsak dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja