Nakup nepremičnine Maribor

Ljudje se iz različnih razlogov odločajo za nakup nepremičnin. Nekateri jih kupujejo za lastno rabo, drugi pa za investicijske namene. Iz finančnega zornega kota, se nakup za investicijske namene v celoti povrne in nam poleg tega s časom prinese tudi donosnost naložbe. Ko se odločimo za nakup nepremičnine kot investicijsko naložbo se nam poraja vprašanje po kakšni ceni jo kupiti, da bomo dosegli zahtevani donos. Donos, ki nama ga prinese nepremičnina je odvisen od najemnine, ki jo prejemamo iz oddajanja v najem in razlike med nakupno in prodajno ceno.

Nepremičnine Maribor imajo manjše povpraševanje po nakupih, kot pred leti. Seveda je zmanjšano povpraševanje vplivalo na znižanje njihovih cen.  Hiša dvojček - MariborČe pa primerjamo cene med nepremičninami Maribor in nepremičninami Ljubljana pa pridemo do ugotovitve, da so nepremičnine v Mariboru skoraj za polovico cenejše za nakup in prav tako so tudi najemnine v Mariboru skoraj za polovico  nižje kot v Ljubljani.

Osebam, ki imajo dovolj denarja, da kupijo nepremičnino z namenom oddajanja v najem, se bo nakup v povprečju povrnil v dvajsetih letih, vendar v primeru, da ne vzamejo kredita, temveč kupijo nepremičnino iz lastnih prihrankov.

Nepremičnine se lahko kupujejo in prodajajo preko nepremičninskih posrednikov, lahko pa tudi sami kot fizična oseba prodamo svojo nepremičnino oziroma jo kupimo od fizične osebe. Nepremičninski posrednik prodajalcu pomaga pripraviti nepremičnino za prodajo, zbere vso potrebno dokumentacijo in podatke ter pripravi oglas s slikovnimi dodatki in tlorise, ki so všeč kupcem. Je nit med prodajalcem in kupcem. Skrbi za pravni status nepremičnine ter jamči o varnosti nepremičnine. Nepremičninski posrednik izdela ustrezno pogodbo, ki je v interesu obeh strank. Nepremičninskih agencij in posrednikov je vedno več.

Veliko nepremičnin se tudi kupuje in prodaja na dražbah. Navadno so cene nepremičnin na dražbah nižje, kot pa bi bile, če bi jo prodajali samostojno oziroma preko nepremičninskih agencij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja