Nakup sedežne garniture

Pri nakupu oblazinjenega pohištva moramo biti pozorni tudi na materiale. Nove sedežne garniture seveda niso več sestavljene iz vzmeti, ki so jih povezovale vrvice, niso več podložene s konjsko žimo ali morsko travo. Tudi za prevleke obstaja nešteto tradicionalnih in sodobnih materialov. Za dobro prevleko je kup zahtev. Tako naj bi bila trpežna, higienska, primerna za čiščenje, lepa, zdrava (predvsem pri daljšem sedenju). Izbiramo lahko med naravnim in umetnim usnjem, tapetniškimi tkaninami, mikrotkaninami.

Nakup sedežne garniture naj bo premišljen. Naravno usnje diha in se prilagaja temperaturi telesa, čeprav ob prvem dotiku deluje hladno. Vzdrževanje je zahtevnejše, sprijazniti pa se moramo tudi z dokaj visoko ceno. Skaj – umetno usnje je cenovno precej bolj ugoden, je pa slabše kakovosti in ni tako vzdržljiv. Prednost tapetniških tkanin je predvsem v zelo širokem izboru barv, vzorcev in tudi tekstur, kar nam omogoča prilagajanje in izbiranje. Mikrotkanine poleg barv in vzorcev odlikujeta predvsem odpornost in enostavnost vzdrževanja. Pri teh tkaninah izgine večina umazanije s pomočjo sesalca ali mlačne vode.

Najbolje je, da si prevleke ogledamo in jih tudi otipamo pri prodajalcu, kjer nam bodo znali svetovati tudi glede vzdrževanja in čiščenja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja