Nasveti za opremo manjših stanovanj

Manjša stanovanja predstavljajo pravi izziv za opremljanje. Na majhen prostor moramo umestiti vse pomembne elemente, hkrati pa prostor ne sme delovati utesnjen in prenatrpan. Poskrbeti moramo tudi za dovolj prostora za shranjevanje, saj lahko le tako dosežemo, da bo stanovanje urejeno, vse stvari pa vedno na svojem mestu, kjer jih bomo lahko z lahkoto našli. Preberite si nekaj pravil pri opremljanju manjših stanovanj.

Uporabite svetle materiale

Svetle barve optično povečajo prostor, hkrati pa so svetlejši prostori tudi bolj prijazni za bivanje. Prav tako je pametno, da izberemo kose pohištva enostavnih oblik, saj okrasje in masivne stranice takoj dajo občutek natrpanosti. Monotnost svetlega stanovanja lahko nato popestrimo z živobarvnimi dodatki, ki so cenovno ugodni in jih lahko enostavno zamenjamo, ko se jih naveličamo. Več o materialih si lahko preberete na Ambiento.si.

Oblazinjena posteljaPrimerna razsvetljava

Tako v velikih kot v majhnih prostorih je kakovost razsvetljave ključna za udobno bivanje. Zato moramo izbrati kakovostna svetila in jih postaviti na primerna mesta. Pogosto je to predvsem v manjših stanovanjih velik izziv, zato se je smiselno posvetovati z strokovnjaki za razsvetljavo, ki nam lahko izdelajo tudi svetolobne izračune.

Prilagodimo življenski slog

Udobnega življenja na manjhnem prostoru ne moramo doseči le z primerno opremo, ampak moramo prilagoditi tudi svoj življenski slog. Ker smo omejeni s prostorom za shranjevanje, moramo biti še posebej pozorni na to, da ne kopičimo nepotrebnih stvari. Le-te se naberejo v vsakem stanovanju, saj pogosto impulzivno kupimo kakšno stvar, ki je ne potrebujemo, dodaten vir krame pa so tudi darila ob različnih priložnostih. Če živimo v majhnem stanovanju, moramo še toliko bolj pogosto nepotrebne predmete podariti dobrodelnim organizacijami, jih prodati ali pa preprosto vreči v smeti.

Prostor ločimo na odseke

V majhnih stanovanjih mora en prostor pogosto služiti več namenom. Tako si osrednji prostor delijo kuhinja, spalnica in dnevna soba. Za bolj kakovostno življenje moramo prostor razdeliti na odseke, pri čemer vsak odsek služi svojemu namenu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja