Nekaj nujnih pripomočkov na kampiranju

Kampiranje je lahko izvrsten ali pa zelo mukotrpen način dopusta, verjemite mi, saj sem sam izkusil obe verziji. Ugotovil sem, da je najbolj pomembno, da imamo za lagodno kampiranje dovolj opreme. Velikokrat sem v naglici pozabil kaj pomembnega doma in tako je bil del dopusta uničen.

Med nujno opremo štejem gorilnik, pribor ter posodo, detergent za pomivanje le-te, nujna je tudi mreža proti komarjem in sprej proti klopom. Zelo uporabne so tudi sveče proti komarjem, ki oddajajo poseben vonj in tako ste lahko zvečer zunaj ob prižganih lučeh, brez bojazni do komarjev. O nožih in sekiri ne bom izgubljal besed, saj prideta izredno prav.

Napihljiva ležišča se napihujejo dolgo in zavzamejo precej prostora. V specializirani trgovini s kamp opremo sem si priskrbel samo napihljivo ležišče, ki je sicer tanko, a zagotavlja več kot dovolj udobja za en teden preživetega časa pod drevesi. Pri jedači in pijači ne bom izgubljal besed, saj vsak vzame s seboj tisto, kar želi jesti. Dehidrirana hrana in hrana v konzervah je še posebej priporočljiva, saj se ne pokvari tako hitro. Poskrbite tudi za dovolj vode, hidracija je pomembna. Ena stvar na katero pozablja veliko ljudi, pa so vrečke za smeti, ki nato ležijo naokoli, kot v svinjaku.

Pomembna je tudi zaščita proti soncu, pokrivala in kreme za sončenje, zemljevidi, baterije, piščalke ali pa solzilec proti medvedom, če se odpravljate v kakšno divjino. Sam najbolj uživam v viseči mreži ob družbi dobre knjige, kaj pa je vam ljubše, pa veste sami. Vzemite s seboj še prvo pomoč in se odpravite v divjino. Ne pozabite nekomu povedati kam greste, drugače pa se čim bolj odrežite od zunanjega sveta, pa lepo kampiranje vam želim!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja