Nemščina ima dva narečja

To je jezik, katerega štejemo pod germanske jezike zahodne veje, kateri ima okoli 140 milijonov ljudi, kateri ga govorijo. Zaradi te velike številke govorcev ga štejemo med večje svetovne jezike. Nemščina oziroma nemški jezik se uporablja kot glavni jezik v državah kot je Nemčija, Avstrija, večji del Švice, Luksemburg in Lihtenštajnu.

Nemško govoreči ljudje so tudi v Italiji na Južnem Tirolskem, v Šleziji, provincah Belgije in še nekaterih drugih Evropskih državah. Nemščina je tretji najbolj priljubljen jezik na svetu, drugi v Evropi, Japonskem in v ZDA, takoj za Angleščino.

Nemščina je jezik, kateri ima dva narečja, nizka in visoka nemščina. Nizka ohranja stare germanske soglasnike, visoka pa je doživela spremembo soglasnikov. Ta dva narečja delimo še naprej na podskupine. Visokonemški jezik se je z biblijo po Nemčiji razširil v 17. stoletju. Leta 1990 so uvedli pravopis in spremenili pravila dvojnih soglasnikov, s čimer so naredili bolj logične kombinacije črk. Uredili so tudi zmedo glede ß, kateri se pojavi za daljšimi soglasniki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja