Otroški nahrbtnik je veveriček posebne sorte

Vsi starši s šoloobveznimi otroki ali otroki, ki hodijo v vrtec, predstavljajte si, da je prvi dan šole ali vrtca. Kaj zgrabite, preden greste od doma? Nadvse koristen predmet, v katerega daste otrokove potrebščine. Če še niste ugotovili sami, je govora o nahrbtniku. Gre za pripraven pripomoček, brez katerega ne more shajati noben otrok, ki hodi v šolo ali vrtec. Izraz nahrbtnik je nastal, ker se nosi na hrbtu. Še natančneje, predmet, ki ga otroci nosijo na hrbtu, ko gredo v šolo ali na izlet, se imenuje otroški nahrbtnik; čudovite modele najdete na spletni strani http://www.majtoj.si/otroski-nahrbtniki-in-kovcki-okiedog/nahrbtniki.html. Nahrbtnik je izdelan iz poliestra ali kakšnega drugega trpežnega materiala, ki je lahko neprepusten za vodo ali pa tudi ne.

Strogo zaupno o otroškem nahrbtniku

Glavni predal, ki je lahko razdeljen s pregrado, žepki, hrbtišče, naramnice in morebiti tudi pas, s katerim se pritrdi ob trup, sestavljajo otroški nahrbtnik. Zadnji del nahrbtnika se imenuje hrbtišče. To se lahko popolnoma prilagaja hrbtu, lahko pa je od hrbta nekoliko odstranjeno, da dopušča prost pretok zraka. Pomembno je, da se otroški nahrbtnik odlično prilagaja celotni površini hrbta in tudi trupu, da tako zagotavlja enakomerno porazdelitev teže. Zagotovo ste kdaj opazili, da otroci nosijo pretežke nahrbtnike? Prav zato je treba nameniti iskanju primernega nahrbtnika več časa in pozornosti, da bo otroški nahrbtnik resnično primeren za vašega otroka. Razmisliti pa gre tudi o tem, ali je nahrbtnik dovolj prostoren, ali ima dovolj priročnih žepov, je trpežen – in to je le nekaj stvari, na katere morajo biti starši pozorni ob nakupu.

Otrok raste z otroškim nahrbtnikom

V trgovini ali na spletu si je dobro ogledati, kakšne naramnice lahko ima otroški nahrbtnik. So te oblazinjene? Oblazinjene naramnice omogočajo, da otrok lažje nosi otroški nahrbtnik in se počuti udobno. Zahtevate pa lahko še več! Za dober otroški nahrbtnik se izplača odšteti več denarja, saj bo zdržal dlje, je trpežnejši, otrok pa ga bo nosil skoraj vsak dan, kar pomeni, da sta udobje in otrokovo zdravje še pomembnejša. Preverite, ali so naramnice tudi nastavljive. S pomočjo teh bosta otrok in njegov otroški nahrbtnik rastla skupaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja