Pasivne hiše imajo lesena ali PVC okna

oknoKako izgledajo pasivne hiše in kakšna okna imajo? Taka hiša mora maksimalno izkoriščati sončno energijo. Imeti mora minimalne izgube, stroški za ogrevanje v zimskih mesecih in za hlajenje v toplih mesecih morajo biti minimalni. Bivanje mora biti zelo udobno. Okna iz PVC materiala so v današnjih časih izdelana po takih merilih, tega se zavedajo tudi pri podjetju Vranešič s.p.!
Največ toplotne izgube gre prav skozi okna, ker zavzamejo pri stavbi veliko površine. Zato pasivne hiše zelo pazijo na okenske površine in na severni strani praktično oken skoraj ni. Če okna niso dovolj kvalitetna, nam bo največ stroškov povzročila toplotna izguba skozi okna. Zato imajo več ali manj vsa okna za pasivne hiše vedno tri slojno izolacijsko zasteklitev. Tako pridemo na toplotno prevodnost med 0,6 do največ 0,7 W/(m2K) (tudi manj). Hkrati imamo tudi veliko propustnost svetlobe, in tako dobimo v prostore veliko toplote tudi zaradi sončne energije.

PVC okna za pasivno hišo je prava odločitev, pa tudi cena je zelo ugodna, sploh glede na kvaliteto oken.

Imamo še dodatno sončno zaščito, zato da preprečimo poletno pregrevanje. Odločimo se lahko za rolete, žaluzije, lamele in še veliko možnosti in izbire nam ponuja tržišče.
Tržišče nam ponuja veliko izbire. Izbira je naša. Vzeti si moramo čas in povprašati tudi kakšnega strokovnjaka. Kvaliteta se iz dneva v dan povečuje. PVC okna niso več deležna kritik kot je to bilo včasih. Dobimo jih vseh velikosti, različnih barv in oblik. Zelo nam polepšajo izgled stavbe.
Še več o lesenih oknih si preberite tukaj.
Če se bomo odločili za pasivno hišo in okna iz PVC materiala bomo zelo zadovoljni in naše bivanje bo prijetno in udobno.