Polnila za peskovnike

Peskovniki, ki jih najdete na spletni strani http://svet-igral.si/peskovniki so igralne površine, napolnjene s peskom. Ko se starši odločajo za nov peskovnik, večinoma gledajo na obliko, velikost, različne materiale in pisane barve, velikokrat pa pozabijo na kvalitetno vsebino – pesek. Peskovniki so lahko napolnjeni s peskom, ki ga sestavljajo večji delci ali mivko, ki jo sestavljajo manjši delci. Otroci imajo običajno raje navadno mivko, saj se iz nje lažje izdeluje potičke, gradove ali avtomobilske steze. Z uporabo kvalitetne mivke otroška domišljija nima meja.

Peskovnik MikiPred časom so se na tržišču pojavile kontaminirane mivke za katere se smatra, da lahko negativno vplivajo na zdravje vaših malčkov. Ker so peskovniki igralne površine, kjer delci polnila zaidejo v zrak ali celo usta, je pomembno, da se lastniki teh igral pozanimajo o kvaliteti peska ali mivke. Zdravju najbolj primerne so mivke, ki so narejene iz popolnoma naravnih materialov in so izdelane posebej za otroške peskovnike. Ta polnila lahko dobite v skoraj vseh večji in bolje založenih trgovinah za dom in vrt.

Peskovniki lahko vsebujejo tudi druga polnila, vendar je pri izbiri teh potrebna posebna pozornost. Mivko ali pesek lahko naberete v naravi, kjer se v neposredni bližini ne nahajajo industrijski obrati ali kakršno koli onesnaževanje narave. Za nabiranje naravnih polnil izberite obrečne ali obmorske kraje, saj je tam zaradi bližine vode material nekoliko prečiščen.
Unikatni peskovniki različnih barv in oblik so vam na voljo na spletni strani Svet igral, ki zajema peskovnike in druga igrala (plezala, gugalnice, itd.) narejena iz kvalitetnih naravnih materialov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja