Postavitev spletne strani

Vas zanima, kako potega proces izdelave ali prenove spletnega mesta? Najprej je potrebno zastaviti jasne cilje, ki jih želimo doseči. Vodstvo podjetja, skupaj z zaposlenimi določi realne cilje, ki so v skladu z njihovo vizijo. Pri tem je potrebno upoštevati tudi že obstoječe računovodske in ostale programe, ki se neposredno navezujejo na delovanje podjetja. V kolikor se ne predvidi njihov integracija na samem začetku, se lahko v nadaljevanju procesa pojavijo velike težave.

Postavitev spletne strani

Pri postavitvi spletne strani je pomembno, da imate v mislih tudi potencialne kupce. Stran mora zagotavljati dobro uporabniško izkušnjo. Njej naj bodo prilagojene tudi ciljne podstrani. Te naj imajo zadosti vsebine. Vključujejo naj tudi multimedijo, kot so slike, video posnetke in različne dokumente ali brošure. Tako boste uporabnike lažje vodili skozi sam prodajni lijak, ki vodi do nakupa izdelka ali storitve.

Testiranje spletnega mesta

Je sestavni del vsake nove ali prenovljene strani. Na takšen način zmanjšujemo vizualne ali tehnične napake na katere niste bili pozorni pri samem procesu. Objava ali postavitev spletne strani poteka po tako imenovanih fazah. Najprej se pregledajo vizualne napake, ki jih odpravi dizajner ali oblikovalec strani. Nato stran pregleda še ekipa programerjev, ki na samem projektu ni sodelovala. Tako lahko podajo neodvisno mnenje saj na projekt gledajo nepristransko ter iz drugega zornega kota. V večjih podjetjih imajo tudi posebno ekipo, ki je zadolžena samo za iskanje napak na novih projektih. V kolikor ugotovijo več napak, potem se lahko datum dokončanja projekta prestavi.

Mobilna spletna stran

Izdelava in postavitev mobilne spletne strani je običajno vključena v končno ceno. Zato je pomembno, da dobro preberete posamezne postavke pogodbe ter se dogovorite, da je stran prilagojena mobilnemu iskanju. Tako boste dosegli tudi potencialne stranke, ki iščejo storitve ali izdelke preko mobitelov.

Povezava z orodji za spremljanje delovanja strani

Ta korak je eden izmed zadnjih a prav nič manj pomemben. Stran je potrebno povezati z orodji za spremljanje delovanja spletnega mesta. Programiranje spletne strani je le en del postavitve, celoten produkt zahteva celo peščico znanj in ljudi, zato tudi končni produkt ni ravno najcenejši. Tako lahko spremljate tudi pozicije v spletnih brskalnikih. V veliko pomoč je pri iskanju napak in spremljanju organskega prometa strani. Da povežete z vašim spletnim mestom je potrebno na stran namestiti programsko kodo ali datoteko s katero dokažete, da ste lastnik internetne strani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja