Posteljnina za nagajive otroke

posteljnina

Vsaka otroška soba je zgodba zase, še zlasti, če se odločite, da bo otroška soba vašega malčka ali šolarja tematsko urejena. Tudi pri nas se namreč vse več staršev odloča, da bo otroške sobe s pomočjo stenskih poslikav ali nalepk ter dekorativnih predmetov spremenilo v dirkališče, grad, travnik z žuželkami, cirkus, živalski vrt … In tu odigra veliko vlogo tudi posteljnina.

Najlažje je seveda poskrbeti za stenske poslikave, saj lahko starši zanje poskrbijo sami, če nimajo žilice za slikanje, pa se gotovo najde kak sorodnik ali prijatelj, ki bo z veseljem poskrbel za slikanje. Tudi z dekorativnimi predmeti ni težav, je pa res, da je potrebne veliko iznajdljivosti.

Za kavbojsko sobo lahko tako na steno pritrdimo stare klobuke, za sobo kot dirkališče avtomobilske tablice in pokrove za platišče, za živalski vrt potegnemo iz enega v drug kot vrv za perilo in nanjo s ščipalkami pripnemo opice. Kako pa naj bo izbrana posteljnina? Pri otroški posteljnini pogosto naletimo na takšno, na kateri so že narisani različni junaki iz risank in filmov.

Če se odločimo za eno od teh tematik ne bo težav, če želite nevtralne prevleke in blazine, ki ne promovirajo blagovne znake, pa bo več težav. Posteljnina s preprostimi kavbojskimi vzorci, travniškimi cvetlicami, ladjicami ali kolački namreč ni na voljo kar v vsaki trgovini. To pomeni, da se je treba znajti drugače oziroma se odločiti za enobarvno posteljnino, ki ji nato dodamo pregrinjalo ali blazine. In nenazadnje je tako tudi najbolje – modro posteljnino iz sobe malega mornarja ali zeleno iz »travniške« sobe bo otrok namreč uporabljal veliko dlje kot tisto, na kateri so avtomobilčki iz filma, ki se bodo že čez nekaj let zdeli nemoderni in otročji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja