Praznih rok z javne dražbe

Zaključila se je še ena javna dražba, na kateri žal nismo dobili predmeta, saj je nekdo drug zanj lahko ponudil več. Nič hudega, navsezadnje je pred nami čas in so tudi možnosti, da bo kaj kmalu popolnoma enak predmet znova na voljo. Res je, zato je pomembno, da spremljamo aktualne javne dražbe in smo tako obveščeni o spremembah in drugih informacijah o dražbah.

Javna dražba pravzaprav predstavlja za vse nas enake pogoje in lahko vsak od nas sodeluje na tej. Pomembno se je pravočasno prijaviti in vplačati varščino ter tisti dan pravočasno oditi na mesto, kjer se bo dražba tudi odvila. Potem pa upati, da bomo eden redkih interesentov določenega predmeta. Pa tudi če ne uspemo, to ne pomeni nič drugega kot zgolj to, da bomo mogoče tisti dan zapustili prostor praznih rok. Obupati in odnehati pa seveda ne smemo, ker bo zagotovo še kdaj kakšen predmet, ki nam je zanimiv prav na dražbi.

Če vas je skrbelo, da ste morali vplačati varščino, da bi bili udeleženi na dražbi in četudi se je javna dražba končala v prid nekoga drugega, saj je kupil predmet, vam ni potrebno skrbeti, saj se varščina po koncu dražbe v polnem znesku povrne. Super, torej tvegali niste nič in tudi izgubili nič. Želeli ste preizkusiti tudi to možnost, kar je seveda prav in ste to tudi storili.

Četudi se javna dražba konča neuspešno, ne smemo odnehati in meniti, da to pač ni za nas. Mogoče zgolj ni bilo za nas tisti dan, trenutek. Mogoče pa bo prav naslednja dražba takšna, da se bo odvila in razvila v našo prid kar pomeni, da bomo predmet tudi kupili. Nikoli se ne ve in nikoli ne moremo vedeti dokler nečesa ne preverimo, poskusimo, itd. Enako je tudi z javnimi dražbami, na katerih imamo vsi enake možnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja