Prostoročno telefoniranje med vožnjo vozila

V skladu s slovensko zakonodajo je uporaba telefona med vožnjo kateregakoli vozila prepovedana. Kljub temu pa je dovoljena, če med vožnjo ne uporabljamo rok za držanje našega telefona. Zato so odličen izum bluetooth slušalke za telefon, saj le – te omogočajo prostoročno telefoniranje med vožnjo kateregakoli vozila.

Bluetooth slušalka Plantronics M55Naj vam ne bo škoda denarja za bluetooh slušalke za telefon, saj vam bodo te privarčevale kazen za prekršek v cestnem prometu v kolikor vas zaustavi policija med tem, ko ste telefonirali med vožnjo kateregakoli vozila, tako da ste pri tem v rokah držali telefon. Bluetooth slušalke pa služijo ravno temu, da vam med telefoniranjem ni potrebno držati vašega mobitela v rokah, temveč da lahko z rokami držite krmilo svojega vozila ter svoje vozilo tako bolj varno upravljate. S pomočjo bluetooth slušalke pa lahko še vedno opravite nujen telefonski pogovor oz. sporočite, da boste na ciljno destinacijo nekoliko zamudili.

Kljub temu, da bluetooth slušalke dejansko res omogočajo prostoročno telefoniranje in je takšno telefoniranje v skladu s slovensko zakonodajo, pa se vseeno priporoča, da naši telefonski pogovori med samo vožnjo kateregakoli vozila niso predolgi, ampak kratki in jedrnati. To pa zato, ker ni glavni problem varnosti med vožnjo kateregakoli vozila v cestnem prometu ali kateremkoli drugem prometu ni to, da ne moremo prostoročno telefonirati, temveč to, da lahko sama vsebina pogovora naše misli odpelje drugam in smo zato manj pozorni na to, kar se dogaja okoli nas. Vseeno pa je bolje, da imamo bluetooth slušalke, kot pa da vozimo brez njih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja