Različni modeli Osprey Farpoint nahrbtnikov

Osprey nahrbtniki ameriškega porekla, katerih izvor sega v leto 1974, so po vsem svetu znani zaradi svoje kvalitete in uporabnosti. Obstaja mnogo različic teh nahrbtnikov, tako da vsakdo lahko najde sebi primeren model.

V nadaljevanju bo naštetih le nekaj modelov:

Osprey Farpoint 70 – nahrbtnik, ki je namenjen daljšim potovanjem. Ima veliko prostor in je udoben za nošenje. Poleg tega, da je lahek, pa je tudi notranjost enostavno dostopna. Vključen je tudi manjši nahrbtnik, ki se pripne na večjega in je primeren za kratke izlete. Zaradi enostavnega dostopa, številnih in praktično razporejenih predalčkov bi lahko rekli, da je to potovalka v obliki nahrbtnika. Pas hrbtišča in zaščita za naramnice nahrbtnik varujeta pred poškodbami.

Osprey Farpoint 55 – namenjen je za zahtevne popotnike, ki od nahrbtnika pričakujejo udobje in prilagodljivost. Notranji prostor je lepo razporejen in ga je dovolj za vse vaše potrebe. Na zunanji del lahko pripnemo spalno podlogo. Če želimo nahrbtnik nesti kako drugače, so dodatni ročaji še na vrhu in ob strani nahrbtnika. S posebnimi paščki si lahko nahrbtnik fiksiramo okrog pasu in prsi. Okvir nahrbtnik je iz lahkega aluminija, hrbtni del je dobro prepusten za zrak. Nahrbtnik lahko spremenite v torbo. Na prsnem traku je nameščena celo piščalka.

Osprey Farpoint 40 – je potovalna torba z veliko prostora v treh različnih barvah.

Osprey Farpoint 80 – Glavni predal vsebuje še več priročnih predalčkov in trakov, s katerimi opremo lažje razporedimo. Osrednji del nahrbtnika ima na sprednji strani zadrgo. Ob bokih je za zapenjanje namenjen ojačan pas.

Poleg naštetih obstaja še mnogo različic Ospreyevih nahrbtnikov. Ponudba je tako obširna, da res lahko vsak popotnik izbere primeren nahrbtnik zase. Njihove cene se pri nas gibajo od 100 pa tudi do 300€, vendar je njihova kvaliteta vredna tega denarja. Če se ne morete odločiti, kateri nahrbtnik je pravi za vas, pa se lahko obrnete na športne navdušence, ki imajo slovensko spletno prodajalno Kibuba in ponujajo še vso ostalo gorsko in alpinistično opremo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja