Registrirajmo svojo domeno

Če razmišljamo, da bi svojo spletno stran prestavili na internet, kjer bo vidna vsem pa bomo potrebovali domeno. Sedaj se verjetno sprašujemo kako poteka registracija domene, če te storitve nismo še nikoli prej potrebovali. Ime domene je lahko sestavljeno iz črt, številk, podčrtajev in črtajev. Lahko je seveda kombinacija vsega, kot je na primer »moja-1-domena.com«. Samo domeno potrebujemo, da lahko našo spletno stran obiščemo na svetovnem spletu. Poglejmo si kaj je domena in kako jo lahko registriramo.

Ime domene JE pomembno

Dobra domena je ključnega pomena, če želimo, da ljudje obiščejo našo spletno stran. Sestavljena mora biti tako, da si jo lahko brez težav zapomnimo. Probajmo se izogibati kompleksnim imenom, ki se jih težko izgovori ali napiše, saj bo to zmedlo naše potencialne obiskovalce. Obstaja vrsto razlogov zakaj potrebujemo domeno:

  • Naši spletni strani omogoča fizično prisotnost na svetovnem spletu
  • Ko imamo domeno in izdelano spletno stran smo pripravljeni, da jo pokažemo svetovni publiki. Tako bomo omogočili, da ljudje najdejo našo spletno stran prek brskalnikov ali če direktno vtipkajo ime naše domene v iskalnik.
  • Podjetniki imajo največjo korist od domene in spletne strani. Danes se veliko ljudi prepriča o veljavnosti našega podjetja s tem, da obišče našo spletno stran.
  • Dobro zastavljeno ime domene bo povečalo prepoznavnost našega podjetja pri obstoječih in potencialnih strankah. Tako se bo veliko ljudi, ko bodo potrebovali naše storitve, spomnili naše domene, vtipkali naslov in morda kaj kupili. S spletno prisotnostjo si povečamo ugled naše spletne strani, znamke in podjetja.

Registracija domeneKako poteka registracija domene?

Ponudnike registracije domene lahko seveda zelo hitro najdemo kar na spletu. Na njihovih spletnih straneh je tudi zapisano, kako poteka registracija domene, torej celoten postopek, ki ga morate izpeljati. Izpisali se nam bodo različni registri, kjer lahko za minimalen strošek kupimo želeno domeno. To domeno potem prenesemo k podjetju, ki nam bo gostovalo strežnike za našo spletno stran.

Samo domeno lahko tudi kupimo pri ponudniku gostovanja. Moramo se zavedati, da so nekatere domene že zasedene in morda bo potrebno malo kreativnega razmišljanja, da bi našli pravo. Ko opravimo registracijo domene, imamo pravico do njene uporabo 1 leto, nakar jo moramo podaljšati za še eno leto. Lahko smo tudi lastnik večih domen, če imamo več podjetij ali projektov, ki to zahtevajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja