Robotski sesalnik

Naša življenja so dandanašnji postala povsem rutinska. Hitri vsakodnevni tempo, redne obveznosti, tako v domačem kot tudi poslovnem okolju, so često najpogostejši razlog, da nam kronično primanjkuje časa. Tako se vedno bolj soočamo z dejstvom, da smo svoja življenja podredili delu in opravilom, namesto da bi se osredotočali na tisto, kar nas naj bi v bistvu notranje dopolnjevalo in zadovoljevalo. To je z samimi seboj in izpolnjevanjem naših želja ter sanj. Tako smo večkrat nesrečni, saj nam manjka tisti najpomembnejši faktor, ki bi vse to lahko spremenil, in to je čas. Lahko celo trdimo, da živimo zato da preživimo, in ne obratno.

Čeravno živimo v napredni dobi, obdobju nenehnega tehnološkega razvoja in inovativnih prebojev, večkrat pozabljamo, da so vse te tehnološke rešitve namenjene enemu samemu cilju – da razbremenijo naša življenja. Vendar je veliko razlogov, zakaj jih ne uporabljamo. Najpoglavitnejši je pomanjkanje informacij, saj če nečesa o nečem ne vemo, enostavno potem tudi ne vemo, da obstaja ali kakšen ima namen. Drug, a tudi izredno pomemben razlog pa je naše nezaupanje. V osnovi še vedno dvomimo, da lahko nekakšen stroj ali naprava opravlja specifično nalogo bolje od nas. Tretji razlog pa je cenovna nedostopnost. Roko na srce, večina raznolikih tehničnih pripomočkov je, predvsem zaradi agresivnega stremenja po dobičkih, drastično precenjenih. Skratka, začaran krog, ki nam omejuje temeljitejše ukvarjanje z lastnim časom.

Da bi kar najbolje optimizirali lasten čas, je potrebno organiziranje in razporejanje raznovrstnih opravil, a ob tem je potrebno vzeti v obzir, da na določene stvari enostavno nimamo in ne bomo imeli vpliva, kot je naprimer čas, ki ga je potrebno nameniti rednim delovnim obveznostim ali pa ukvarjanje z družinskimi odnosi. Potem, ko smo to opravili, nam ostane še najlažja stvar – izračun preostalega časa. Tukaj pa nam v bistvu ostaneta samo dve stvari, ki sta na nek način nujni. Ukvarjanje s kuhanjem, saj lačni ne moremo biti, in čiščenjem ter urejanjem prostorov, kajti nihče ne domuje rad v umazanem okolju.

Kuha zna biti občasno kar dolgotrajen proces, a zakaj bi se odrekali gurmanskim užitkom, prav tako pa to opravljamo v krogu družine, niti kuharije ne more zamenjati noben elektronski aparat. Pri čiščenju oziroma pospravljanju stanovanja ali hiše pa je stvar dosti bolj fleksibilna. Nekateri izmed nas pri čiščenju pravzaprav celo uživajo, večini ljudem pa je to opravilo zoprno in se le s težavo spravijo k pospravljanju. In kot smo omenili zgoraj, večina izmed nas niti ne pozna praktičnih tehnoloških rešitev, ki nas znajo pri tem popolnoma razbremeniti. Ena izmed takšnih naprav je seveda robotski sesalnik, čudovita majhna zadevica, ki svoje delo opravlja celo bolje od nas samih.

Robotski sesalnik je dandanes edini in pravi ter popolni nadomestek vaši antični metli in starodobnemu nehigieničnemu sesalniku. Z uporabo najsodobnejše inovativne tehnologije je pri svojem delu popolnoma samostojen, natančen in izjemno učinkovit, saj inteligentno navigira po še tako kompleksnih prostorih, med pohištvom in se izogiba padcem po stopnicah. S sistematičnim in časovno predprogramiranim čiščenjem zagotavlja nemoteno dnevno higieno in čistočo vseh vaših prostorov. Robotski sesalnik je avtonomna naprava, na začetku mu samo nastavite želen program, potem pa lahko nanj dobesedno pozabite, saj se lahko vklopi sam, po končanem čiščenju pa se vrne v bazno postajo, kjer napolni baterije in čaka do naslednje vaše ali predprogramirane aktivacije. Robotski sesalnik z lahkoto očisti različne talne površine, kot so na naprimer ploščice ali parket, težav nima niti pri raznih tekstilnih talnih površinah. Nekateri modeli sesalnikov brez težav premagajo tudi majhne višine razlike. Vaši hišni ljubljenčki, predvsem so to psi in mačke, se robotskega sesalnika ne bodo prestrašili nikoli, saj ne povzročajo pretiranega hrupa, so kvečjemu le relativno tihi.

Cene takšnih sesalnikov se gibljejo v različnih razponih, za nekatere izmed njih boste morali odšteti tudi več sto evrov. A na slovenskem tržišču se je pojavil model, ki s svojo cenovno konkurenčnostjo preseže vse ostale sesalnike, saj je zanj potrebno odšteti le nekaj deset evrov. Robotski sesalnik RoboMop je resda mnogo cenejši od svojih primerjalno enakih modelov, a zaradi tega ne izgubi ničesar na funkcionalnosti in efektivnosti čiščenja oziroma sesanja. Njegova napredna in trpežna konstrukcijska oblika z višino le 8.5 cm je primerna za vse vrste hišnih in stanovanjskih površin, saj le zaradi te doseže in očisti področja, ki bi jih sami z težavami in veliko napora. S svojo majhno kompaktnostjo in učinkovitim čistilnim sistemom zna najti in odstraniti prah, prašne delce in smeti manjše velikosti, obenem pa s svojim filtrirnim sistemo zmanjšuje tudi raven prahu v zraku in zaprtih prostorih, zato je uporaba robotskega sesalnika RoboMop posebej priporočljiva za ljudi, ki bolehajo za različnimi oblikami astmatičnih bolezni.

Napredna umetna inteligenca mu tudi omogoča, da samodejno spreminja smer in se prilagaja vsem oviram, na katere naleti, kot so naprimer kabli in stopnice in tako doseže optimalne rezultate čiščenja. Z polnim akumulatorjem lahko v roku ene ure očisti oziroma posesa okoli 60 m2 talnih površin.

Njegova funkcionalna in preprosta oblika je praktična za uporabo tudi pri starejših ljudeh in ljudeh s posebnimi potrebami, saj na spodnji del ohišja enostavno pritrdimo priloženo elektrostatično krpo, v ohišje pa vstavimo robotsko kroglo in sesalnik je pripravljen na čiščenje. Podpira tudi možnost časovnega sesanja (30, 60 ali 90 min).

Skratka, robotski sesalnik s svojimi izrazitimi prednostmi, med katere štejemo prijaznost do uporabnika, prostorsko kompaktnost, prijaznost do okolja in, nenazadnje, cenovno konkurenčnost, je idealen nadomestek utrujajočemu, neprijetnemu in časovno požrešnemu sesanju, kot ste ga poznali do sedaj.

Optimalni izkoristek lastnega časa je poglavitnega pomena, kajti le to nam pogojuje, da se v svojih življenjih lahko temeljiteje ukvarjamo s stvarmi, ki nas resnično zanimajo in notranje zadovoljujejo. Spoznali smo, da nas robotski sesalnik pri enem izmed naših bolj neprijetnih opravilih lahko nadomesti do popolnosti. Vprašanje pa seveda je, zakaj si ne bi omislili svojega ter si tako olajšali naporen vsakdan. Ne samo, da je moderen robotski sesalnik cenovno ugoden (odvisno od modela), relativno tih ob svojem delovanju, učinkovit pri čiščenju, ne uporablja nehigieničnih in potratnih vrečk za smeti, ampak predvsem prihrani vaš denar in, najpomembnejše, čas. Zatorej upoštevajte vsaj ta nasvet in čimprej vaše gospodinjstvo dopolnite z novim članom – robotskim sesalnikom. Pridobili boste na kvaliteti življenja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja