Se zavedate, da je arašidovo maslo zdravo?

Ob besedi oreščki ljudje, ki se vsaj malenkost zanimajo za zdravo prehrano in njene sestavine, še vedno pa niso dobri poznavalci sestavin, najprej pomislijo, da redijo, ker je v njih toliko masti. Prebrati in razumeti pač je moč, da maščoba redi, vendar pa ne vsa. Povsem enako razmišljajo, če je arašidovo maslo v ospredju pogovora, saj je ja narejeno iz ogromne količine arašidov in ker je arašide možno pretvoriti povsem enostavno v maslo, je zagotovo res, da so arašidi izredno mastni.

is-peanut-butter-healthy-header-v2-830x467

Vendar pa se zavedajte, da naravno arašidovo maslo sicer res vsebuje kar nekaj maščob, vendar pa so to nenasičene maščobe, ki jih človeško telo nujno potrebuje. Drugo so nasičene in transmaščobe, ki jih človeško telo ne potrebuje in jih tudi ne zna predelati, posledično pa govorimo o kopičenju maščobe v telesu. Naravno arašidovo maslo pa ne vsebuje zgolj nenasičenih zdravih maščob, temveč tudi beljakovine, koencim Q10, mimogrede, s starostjo ga telo ne zmore več proizvajati v zadostni količini, zato ga je treba dodatno uživati, obilico antioksidantov in mineralov. Torej arašidovo maslo vsebuje vse tiste snovi, ki jih naše telo potrebuje za normalno delovanje.

Glede na vse to predvidevam, da ste vsaj nekoliko spremenili mnenje o arašidovem maslu, vsekakor pa se tudi potrudite, da bo arašidovo maslo, ki ga boste kupili, res naravno pripravljeno in ne bo imelo dodatkov. Najbolj pogosta dodatka sta prav sladkor, ki ga že tako ali tako povsod zaužijemo, pa čeprav tega niti ne vemo, in palmovo olje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja