Sesalec Karcher za gosto umazanijo

Industrijski sesalec za gosto umazanijo je primeren za sesanje ostankov, kot so listje, mulj in podobna nesnaga iz dna ribnikov in bazenov, lahko pa ga uporabimo tudi za domače mokro in suho sesanje. Večji igralec na tem trgu je nemška znamka Karcher.

Tak sesalec lahko odstrani tudi alge, ki so se naselile na bregove ribnika ali manjšega vodnega zajetja. Prepovedano je sesanje pepela ali vžigalic, vnetljivih in jedkih snovi, azbesta, razredčil za barve, goriva, cementa ali acetona. Nikakor ne smemo sesati nevarnega lesnega prahu. Če torej napravo uporabljamo tako, kot je predpisano v navodilih, je povsem varna.

Naprave med čiščenjem ne smemo potapljati v vodo, ne postavljamo je na podnožja. Če sami odpremo glavo motorja, lahko to razveljavi garancijo. Sesalec Karcher ne sme pasti na tla. Ko ga uporabljamo, ga moramo držati le za izolirani ročaj, nikakor za kovinske dele. Ne sesamo ostrih predmetov in ga ne izpostavljamo visokim temperaturam.

Pred prvo uporabo moramo sesalec Karcher preveriti. Pogledamo, če je plovček prosto gibljiv, če je oprema nepoškodovana in odstranimo vse dodatke, ki se ne potrebujejo.

Sesalec Karcher je sestavljen iz stikala, cevi, ročaja, glave, zapirala, zbiralnika in kolesc. Zraven dobite še različne dodatke. Ko vzamete vse dele iz škatle, je treba sesalec še sestaviti. Pri tem je treba upoštevati navodila za uporabo. Sesanje se samodejno ustavi, če je zbiralnik poln. Za sesanje različnih površin in materialov je treba upoštevati različna navodila.

Za optimalno delovanje je zelo pomembno, da se ostanke tekočine in umazanije izprazni iz zbiralnika in se ga dobro očisti. To in pa temeljito sušenje vseh delov sta bistvenega pomena, da se naprava ne pokvari. V neočiščenem zbiralniku se zelo hitro namnožijo škodljive bakterije. Tudi čiščenje je prikazano v navodilih za uporabo.

Ker gre za specifičen sesalec, naj z njim res ravna usposobljena oseba, da ne bi prišlo do neželenih težav z delovanjem.

Kaj več pa na spletni strani enega izmed večjih zastopnikov izdelkov te znamke v Sloveniji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja