Seznam lastnosti dobrega stanovanja v Ljubljani

Iskanje novega stanovanja in celoten postopek selitve, znata biti zelo stresna. Iskanje zahteva veliko časa, truda in fizičnih ogledov nepremičnine. Pri vsakem obisku iščemo pozitivne in negativne lastnosti posameznih prostorov. Včasih smo razočarani, obupani in slabe volje, saj nas višek informacij izčrpa. Najbolj učinkoviti boste, če se vnaprej pripravite. Napišite spisek obveznih in manj obveznih karakteristik ter se pozanimajte vnaprej o vsaki točki. Na ta način boste doživljali manj stresa.

Sestavite seznam najpomembnejših lastnosti

Preden se lotite iskanja prek spleta in preden vtipkate v iskalnik stanovanja Ljubljana, Maribor in podobno, sestavite spisek najbolj pomembnih lastnosti. Vprašajte se, koliko sob potrebujete, koliko prostora za shranjevanje in omar dejansko potrebujete, kako pomembna je velikost prostorov, kakšna lokacija in kakšna dostopnost je do nepremičnine, ali imate lastno parkirišče, imate lastne kletne prostore za shranjevanje kolesa in drugih stvari ter kakšni so bonusi. Boste imeli lep razgled? Je stanovanje renovirano in redno vzdrževano? So v zgradbi dovoljeni ljubljenčki?

Preverite omejitve

Čim ste si zapisali najpomembnejša vprašanja glede karakteristik in lokacije stanovanja Ljubljana na primer, preučite tudi spisek vaših omejitev. V kolikor nimate lastnega prevoza, preverite dostopnost in pogostost prihoda javnih prevozov. Preučite tudi, ali imate dovolj prostora za shranjevanje. Veliki kletni prostori so sicer zelo dobrodošla lastnost, vendar gotovo ne boste želeli iti vsak dan večkrat po stopnicah navzdol po posamezno posodo in živila. Pozanimajte se tudi glede stopnic in dvigala. Večina novejših blokov ima dvigalo, starejša pa imajo zgolj stopnice. Slednje so velika omejitev še posebej, če imate stanovanje v najvišjem nadstropju in morate prenesti večjo količino živil.

Dodatne zahteve glede stanovanja Ljubljana

Čim ste našli stanovanje, ki ustreza vašim najpomembnejšim zahtevam, lastnikom zastavite še dodatna vprašanja. Pozanimajte se o stroških za ogrevanje, vzdrževanje zgradbe in glede čiščenja skupnih prostorov, kot so kleti in stopnišče. Nepremičnino obiščite v različnih delih dneva, da se prepričate o glasnosti in gostoti prometa, drugih stanovalcih in glede varnosti same lokacije. V kolikor razmišljate o dolgoročnem najemu, pa slednjega izvedite prek nepremičninske agencije, ki bo poskrbela, da iztržite čim več za vaš denar.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja