Šola jadranja NA-SA

Jadranje je dejavnost namenjena vsem pravim avanturistom, ki si želijo pustolovščine, poleg tega pa to niti ni predrag šport, razen seveda, če se nekdo odloči za dirko na najvišji ravni. Sicer pa so rabljena plovila za jadranje zelo poceni, obstaja pa tudi možnost vključitvne na ladjo nekoga drugega, ki potrebuje ekipo. Na samem začetku pa se je seveda treba naučiti jadrati.

Ponudba šol, ki izvajajo tečaje jadranja je kar precejšnja, treba je samo izbrati najustreznejšo. Med ponudniki jadralnih tečajev velja omeniti naslov Šola jadranja NA-SA. Pri iskanju ustrezne šole jadranja je pomembno vedeti, kakšni so cilji jadranja– ali bi želeli nekega dne imeti svojo jadrnico in morda malo jadrati? Potem je verjetno potreben le inštruktor, mentor ali kakšen prijatelj, ki zna jadrati, saj se samo za jadranje ne potrebuje nobenega certifikata. Zato je tudi brez pomena, da bi se za pouk jadranja metale ogromne količine denarja.

Če pa bi nekdo želel pridobiti izkušnje o jadranju, ki jih na lokalni ravni ni mogoče dobiti, je šola jadranja zagotovo najboljša izbira. V šolah poučujejo strokovno usposobljeni inštruktorji, s čimer se udeleženci bolj učinkovito učijo, kot če bi se učili le od prijateljev. Učenje od prijateljev namreč lahko pusti velike luknje v izobraževanje, to pa lahko pripelje do večjih napak ali celo nesreč.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja