Športna prehrana pozimi

Glavna športna načela za športno prehrano so enaki jedilniki v vseh letnih časih, vendar prilagajamo njegovo vsebino zunanjim temperaturam, ponudbi sezonske hrane in okolju, v katerem živimo.
Športna prehrana, ki jo nudi trgovina Pas je zelo pomembna za športnike, zato jih moramo še bolj upoštevati kot v milejših obdobjih leta. Telo v mrazu od nas zahteva več, zato mu moramo več tudi ponuditi. Kar pomeni, da bomo s pretiravanjem v prekrških zašli prej kot sicer. Na žalost pa se profesionalni športniki vse bolj poslužujejo fitnes prehrane, ki spada med prepovedana poživila in doping kar šport naredi bolj “umazan”.

Ukvarjanje s športno prehrano pri zimskih športih je pomembno tudi zato, ker se danes zelo dobro zavedamo, da so priporočila za športno prehrano splošna navodila, ki jih moramo nujno individualno prilagoditi, če želimo pri športu uživati in biti uspešni. Pravilna športna prehrana je tudi najboljša preventiva pred poškodbami in drugimi obolenji. V mrazu je ta prilagoditev zahtevnejša.