Ste se poškodovali v tujini, pa vam zdravstvena zavarovalnica priznava le določene stroške?

V kolikor ste na naslovno vprašanje pozitivno odgovorili, ste žal še eden od mnogih, ki ima slabe izkušnje s poškodbami v tujini. Vendar moram žal reči, da ste si tudi sami krivi. Pa ne v tej meri, da ste se poškodovali, ker nesreča pač nikoli ne počiva, vendar do te mere, da niste prej preverili, kaj vaše dodatno zavarovanje za tujino vključuje. Večinoma ljudje kar verjamejo, da modra kartica krije vse storitve, veliko pa je takšnih, ki sedaj na minusu na svojem računu vidijo, da je resnica nekje povsem drugje.

Pa ni se vam zgodila nobena krivica, ker vaše dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino krije tako malo, sosedu pa tako veliko. Sosed si je namreč uredil dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino, sami pa za to niste poskrbeli. Vsekakor je prav, da za vas tudi v tujini poskrbijo, pa čeprav morate zato odšteti ogromno denarja, vendar pa naj vam bo to vsaj šola, zakaj obstaja dodatno zavarovanje za tujino, ki ni brezplačno.
Dejstvo namreč je, da dodatno zavarovanje za tujino ni tako zelo drago in če ste si privoščili dopust v tujini, je prav, da poskrbite tudi dolgoročno za vašo denarnico in odštejete še tam okoli 140 €, kolikor povprečno zelo dobro dodatno zavarovanje za tujino stane pri določenem podjetju, ki je prav specializirano za dodatno zavarovanje za tujino. Potem boste lahko tudi sami kot kralji in se poškodovani pripeljali v vam bližnjo bolnišnico s helikopterjem ali njemu podobnemu vozilu in to ne na lastne stroške, temveč na stroške ustreznega zavarovanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja