Strojni ometi in gradnja hiš

Strojni ometi so načeloma cenejši od klasičnih. Pri strojnih ometih proizvajalec uporablja pripravljeno maltno mešanico, ponavadi so poleg le teh mešanic priložene deklarirane tehnične lastnosti proizvajalca. Če potrebujete zanesljivo gradbeno podjetje, ki se ukvarja z gradnjo hiš, adaptiranjem stanovanj, novogradnjami, urejanjem okolice in strojnimi ometi, kliknite na povezavo gradbeno podjetje GP-Grad.Ročni ometi pa se izvajajo običajno na osnovi maltne mešanice, v katerem je kot del veziva cement ostalo pa je hidrirano apni – vendar se le to zelo redko uporablja, vendar pa mavčnega veziva pri ročnih ometih ni. Pri strojnih ometih pa je prednost v tem, da z kombinacijo mineralnih veziv se dosti lažje prilagodijo zahtevam bivalnih pogojev oz gradbeno fizikalnim lastnostim zgradbe.

Maltna mešanica pri ročnih ometih je predvsem odvisno od znanja ter usposobljenosti mojstra oz delavca, ki to počne – le to mešanico pa je mogoče prilagoditi stanju na objektu.

Bistveno cenejši industrijski ometi postanejo še cenejši takrat, ko so stene povsem ravne ter z tem je posledično tudi sam nanos ometa tanjši. Seveda to velja, če se strokovnjaki uporabljajo kakovostne materiale ter kakovostno izvedbo samega ometa.

Poleg teh vzrokov vpliva tudi na ceno sam obseg površin, pri takih primerih v ceni med ročno in strojno izvedbo ometa je zelo majhna ali pa je sploh ni – pojavi pa se pri majhnih količinah oz pri površinah, pri katerih zahtevajo dobre priprave, izkušenih delavcev s strojno tehnologijo.
.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja