Tehnologija na spletni strani Miniclip

Spletna stran Miniclip je leta 2008 naredila še večji korak v tehnologiji. Spletna stran Miniclip je namreč ponudila novo orodje, ki se imenuje Sketch Star. Sketch Star nam omogoča, da sami ustvarjamo avatarje raznih iger. Storitve uporabnikom ponujajo tudi nagrade za njihovo domišljijo in njihove dosežke v igrah. Te dosežki so prikazani v profilu uporabnika. Leta 2008  so na spletni strani Miniclip začeli tudi z animacijskim orodjem.

Novo animacijsko orodje je v hipu postalo hit med uporabniki. Zaradi tega je kasneje dobilo animacijsko orodje svoj prostor na spletni strani Miniclip. Leta 2009 so ponudili posebno ponudbo za to storitev. To orodje ponuja uporabnikom dodatne funkcije, vendar le za mesečno naročnino. Od leta 2009 ima spletna stran Miniclip tudi  mobilno-igralniški trg, ki ponuja številne brezplačne in plačljive funkcije. Vendar te igre ne morajo uporabljati vse znamke mobilnih telefonov, temveč le Apple iPhone.
Od takrat se spletni strani Miniclip obiskanost le še veča in mislimo, da vemo zakaj je tako. Razlog je v tem, da se spletna stran  Miniclip nenehno razvija in izboljšuje.