Toplotna črpalka zemlja voda koristi energijo zemlje

Planet Zemlja ima veliko naravnih virov energije in ena izmed njih je zemlja, predvsem ko govorimo o toplotni energiji. Namreč, toplotna črpalka zemlja voda deluje ravno na tak način, da iz zemlje črpa toplotno energijo, ki se nato uporablja za ogrevanje z geotermalno energijo. Zemlja se namreč napaja s toplotno energijo neposredno preko sonca oz. sončne energije, posredno pa preko vetra in dežja.

Ogrevanje z geotermalno energijo poteka tako, da se v poslopje namesti toplotna črpalka zemlja voda, katera preko kolektorjev, ki se jih v neposredno bližino objekta vgradi v zemljo, in sicer približno 20 cm globje od zamrzovalnega nivoja. Ti kolektorji iz zemlje črpajo toplotno energijo, preko katerih toplotna črpalka zemlja voda deluje in preko katerih nato poganja vodo po ogrevalnem sistemu določenega objekta. Ker toplotna črpalka zemlja voda koristi naravni vir – toploto zemlje – ne potrebuje dodatnih kurilnih energentov, zaradi česar, se mesečni strošek ogrevanja bistveno zmanjša.

Zato se investicija, kljub temu, da ni majhna zelo izplača, saj se strošek investicije povrne že v samo nekaj letih. Da pa se boste pravilno odločili, najprej na internetu izberite primernega ponudnika, ga povabite k sebi domov, da si vse skupaj ogleda in da vam nato svetuje, katera toplotna črpalka zemlja voda je za vas najbolj primerna, oz. če je toplotna črpalka zemlja voda sploh tisto pravo za vas. Namreč, obstaja več vrst toplotnih črpalk, pa še toplotna črpalka zemlja voda ni edina, ampak obstaja tudi toplotna črpalka voda voda in tudi zrak voda. Zato je posvet nujno potreben.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja