Učenje angleščine je za otroke igra

Kako lahko svojemu otroku pomagate pri učenju jezika? Otrok ne oponaša le besede, ki jih sliši, ampak tudi navade in odnose, ki jih imajo starši do jezika. Če smo aktivni in navdušeni nad jezikom – se poigravamo z besedami, beremo naglas, pojemo in prismojeno govorimo– bo otrok posnemal naše navdušenje in se naučil igrati po svoje. To velja za prvi jezik, drugi in za peti.

Stil učenja prilagodite vašemu otroku. Vaš otrok morda rad ponavlja iste besede znova in znova ali pa ga to dolgočasi in želi vedeti vsakič nekaj novega. Pozdrav je dobra uvodna gesta v učni proces. ‘Hello! How are you?’ odpre pogovor, čez čas naučite vašega otroka tudi odgovarjati v smislu ‘I’m fine’, ‘Happy’, ‘Excellent’ ali ‘Not so good.’

Pogovarjajte se s svojim otrokom v angleščini,  vendar ne pozabite na nivo njegovega znanja. Pri začetnikih so poudarki na besedah ali kombinacijah besed kot je ‘Eat food.’ ‘No light.’. Uporaba bolj kompleksnih stavkov z vključevanjem besed kot sta  ‘because’ ali ‘despite of’ naj počaka za kasneje. Pogovor se naj navezuje na tisto kar vašega otroka veseli in zanima.
Pomagajte si z interaktivnimi spletnimi igrami  in pravljicami v angleščini.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja