Visokokakovostni izdelki za linearno tehniko

Za konstruiranje različnih strojev, ki za svoje delovanje potrebujejo ustrezne ležaje, puše in okrogla vodila, je na voljo cela paleta različnih izdelkov za linearno tehniko. Kateri so primerni, je odvisno predvsem od vrste aplikacije, ki jo potrebujete.

V spletni trgovini Tuli lahko izbirate med številnimi pušami vseh vrst, saj so vam poleg standardnih na voljo tudi podaljšane, puše iz plastičnih materialov, s prirobnico in tudi z aluminijastim ohišjem. Linearne puše in okrogla vodila niso edini izdelki, ki spadajo med izdelke linearne tehnike, saj so tu še linearni ležaji vrhunskih proizvajalcev, ki so na voljo po konkurenčnih cenah. Za več informacij o tem klikni tukaj.

Primerna so za zahtevnejše aplikacije

Edinstvena konstrukcija izdelkov linearne tehnike zagotavlja, da bo ležaj dosegel visoko obratovalno hitrost z izjemno visoko nosilno kapaciteto. Ker je utorni matici tako omogočeno, da potuje vzdolž vodila, a se ne more vrteti okoli svoje osi.

Pri tem je možen prenos torzijskega momenta. Tu nastopijo utorna okrogla vodila, ki so najprimernejša za uporabo povsod tam, kjer pride do visokih in intenzivnih vibracij ter je potrebna precejšnja natančnost. Na voljo so v izvedbi s prirobnico ali pa so standardna.

Izdelki linearne tehnike z odličnimi mehanskimi lastnostmi

Gredi oziroma okrogla vodila s podporo so indukcijsko kaljena, s površinsko trdoto 58-62-HRC, po kakovosti izdelave pa sodijo v tolerančni razred h6. Njihove odlične mehanske lastnosti so posledica dejstva, da imajo žilavo jedro in površino z visoko trdoto.

Poleg že omenjenih standardnih v podjetju Tuli lahko kupite tudi okrogla vodila za aluminijasto podporo, ki so najprimernejša za uporabo skupaj z odprtimi linearnimi pušami. Na voljo pa so tudi takšna, ki so izdelana iz nerjavečega jekla. Za ogled njihovih izdelkov in podrobnejše informacije klikni tu.

Za izdelavo CNC rezkarjev, s katerimi lahko obdelujete les in aluminij, lahko uporabite okrogla vodila s podporo SA20/h6 skupaj v kombinaciji  z linearnimi ležaji v aluminijastem ohišju. Uporaba tovrstnih izdelkov linearne tehnike namreč zagotavlja izdelavo natančnih in hitrih strojev za učinkovito in kakovostno proizvodnjo.