Zakaj ima optimizacija spletnih strani tako različno ceno?

Ste ugotovili, da je na vaši spletni strani optimizacija spletnih strani nujno potrebna, če si želite izboljšati obisk spletne in posledično dvigniti možnost za večjo prodajo? Ugotovitev vsekakor je prava, vendar pa izbira nikakor ni lahko če se glede samo na to, koliko optimizacija spletnih strani stane. Če je zelo dobro izvedena optimizacija spletnih strani cena sploh ni pomembna. Ja pa jade. To velja le v teoriji, da naj bi bilo tako, vseeno pa čisto vsak pregleda tudi cenovne ponudbe različnih ponudnikov. In kaj se zgodi potem, čisto vsak ugotovi, da se pri enem ponudniku izvede optimizacija spletnih strani po takšni ceni, pri drugem pa ima optimizacija spletnih strani čisto drugačno ceno in izbira kar na enkrat postane še bolj zapletena.

Zakaj pa je optimizacija spletnih strani pri enem ponudniku lahko tako draga, pri drugem pa tako poceni, spet tretji pa je s ceno nekje vmes?

Razlog nikakor ni samo v maržah, na kar večina najprej pomisli, ampak v številu besed, za katere se optimizacija spletnih strani opravlja in tudi v tem, kako težke so izbrane ključne besede. Več kot ima ključna beseda iskanj, težja je, da pa se že uvršča v kategorijo težkih besed, pa mora imeti najmanj tisoč iskanj na mesec. Če se izvaja optimizacija spletnih strani cena pa se določi na posamezno ključno besedo, je tudi to možno, vendar pa pazite, da so izbrane tiste ključne besede, ki imajo vsaj nekaj mesečnih iskanj. Nič vam namreč ne pomaga, da se z izbranimi ključnimi besedami uvrščate visoko, če pa teh besed prav nihče ne išče. Torej, ključno je, za koliko in kako zahtevne ključne besede se opravlja optimizacija spletnih strani in ta podatek vedno zahtevajte od ponudnika. Le na ta način namreč lahko primerjate ponudbe, pri čemer pa se nikakor ni smiselno odločiti za najcenejšo opcijo, pa čeprav so izbrane ključne besede z zelo malo iskanj ali pa takšne, ki za vas sploh niso pomembne.

Več o tem, kaj je optimizacija spletnih strani, si preberite na https://www.zicer.com/optimizacija-spletnih-strani/.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja